تعلیق تحصیل دختران؛ دانشجویان طب دانشگاه ننگرهار به رسم اعتراض صحنه‌ی امتحان را ترک کردند

آذر
عکس: ارسالی

دانشجویان دختر و پسر دانشکده‌ی طب دانشگاه ننگرهار تصمیم اخیر وزارت تحصیلات عالی طالبان مبنی بر تعلیق تحصیل دختران را «غیرعادلانه» خوانده و به رسم اعتراض، صحنه‌ی امتحان را ترک کردند.

در نوارهای تصویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، دیده می‌شود که دانشجویان دانشکده‌ی طب دانشگاه ننگرهار در داخل این دانشکده تجمع کرده‌اند.

این دانشجویان شعارهایی را نیز در دست دارند که در آن از مقام‌های طالبان خواسته شده است تا مکاتب و دانشگاه‌ها را به‌روی دختران بازگشایی کنند.

یکی از دانشجویان دانشکده‌ی طب دانشگاه ننگرهار به روزنامه اطلاعات روز گفت که صبح امروز (چهارشنبه، ۳۰ قوس) در اعتراض به تصمیم اخیر وزارت تحصیلات عالی طالبان، صحنه‌ی امتحان را ترک کرده‌اند.

این دانشجو گفت که دانشجویان نخست در داخل دانشکده‌ی طب تجمع کرده بودند و سپس اعتراض‌شان را در مقابل این دانشکده ادامه دادند.

یکی دیگر از دانشجویان معترض که خواست نامش در خبر ذکر نشود، نیز به روزنامه اطلاعات روز گفت که معترضان از وزارت تحصیلات عالی طالبان خواستند تا فیصله‌اش را پس بگیرد و بگذارد دروازه‌ی دانشگاه‌ها به‌روی دختران باز شود.

در همین حال، مسئولان دانشگاه ننگرهار خبر اعتراض دانشجویان این دانشگاه در پیوند به تصمیم اخیر وزارت تحصیلات عالی را رد می‌کنند.

این درحالی است که وزارت تحصیلات عالی طالبان روز گذشته در مکتوبی عنوانی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، خواسته است که تحصیل دختران تا امر ثانی «معطل» بماند.

این تصمیم طالبان واکنش‌های گسترده را در داخل و خارج از کشور در پی داشته است. امریکا، آلمان، بریتانیا، سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، دیدبان حقوق بشر و… این تصمیم را محکوم کرده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه