مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه ممنوعیت کار زنان در مؤسسات داخلی و خارجی را ضربهای بر ظرفیتهای کمکرسانی برای حدود ۲۸ میلیون نفر دانسته است.
او این اظهارات را روز جمعه (۱۶ جدی) در صحبت با رادیو۴ بیبیسی مطرح کرده و اضافه کرده است در صورتی که ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان لغو نشود، کمکهای سازمان ملل نمیتواند ادامه یابد.
گریفیتس گفته است که قرار است بهزودی برای گفتوگو در مورد این «بُنبست» به کابل سفر کند. او افزوده است: «بدون کار زنان، ما نمیتوانیم برای افرادی که در واقع هدف اولیه کمکهای بشردوستانه برای زنان و دختران هستند، کمک ارایه کنیم.»
او در جریان صحبتهایش گفته است که سازمان ملل و جامعه جهانی نمیتواند به وعدههای رهبری طالبان تکیه کنند؛ زیرا بهگفتهی او، طالبان از تعهدات خود برای حمایت از حقوق زنان، پس از بازگشت به قدرت در افغانستان عقبنشینی کردهاند.
مارتین گریفیتس در پاسخ به سؤالی، احتمال سوءاستفادهی طالبان از کمکهای نقدی سازمان ملل را رد کرده و گفته است که این پولها زیر نظارت شدید و برای اهداف از قبل تعیینشده استفاده میشود.
این درحالی است که پس از دستور طالبان برای ممنوعیت کار زنان در مؤسسات غیردولتی داخلی و خارجی، چندین سازمان امدادرسان فعالیتهایشان را متوقف کردهاند.