یونسکو: هیچ کشوری نباید زنان و دختران را از تحصیل منع کند

آذر

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) که امروز(سه‌شنبه، ۲۴ جنوری)، روز جهانی آموزش را به دختران محروم از آموزش افغانستان اختصاص داده است، می‌گوید که هیچ کشوری در جهان نباید زنان و دختران را از تحصیل منع کند.

یونسکو در توییتی گفته است که افغانستان در ۲۰ سال گذشته گام‌های بزرگی در گسترش حق تحصیل، به‌ویژه برای دختران و زنان برداشته است.

این سازمان تاکید کرده است که عقب‌نشینی از این مسیر «در حال حاضر یک گزینه نیست».

یونسکو به نقل از آدری آزولای، مدیرکل این سازمان گفته است: «هیچ کشوری در جهان نباید زنان و دختران را از تحصیل منع کند.»

این درحالی است که طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کرده‌اند. این گروه در تاریخ ۲۹ قوس سال جاری دختران را از رفتن به دانشگاه نیز منع کردند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیام خود به مناسبت این روز گفته است که اکنون زمان پایان‌دادن به همه قوانین و شیوه‌های تبعیض‌آمیزی است که مانع دسترسی به آموزش می‌شود.

او افزوده است: «من به‌ویژه از مقامات حاکم در افغانستان می‌خواهم که ممنوعیت ظالمانه و ناکام دسترسی دختران به تعلیمات متوسطه و عالی را لغو کنند.»

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه