اطلاعات روز

رویترز: مراجعه‌ی دختران به مدارس دینی در افغانستان افزایش یافته است

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که با مسدودشدن دروازه‌های مکاتب به‌روی دختران، برخی از خانواده‌ها مدارس دینی را راه جایگزینی برای آموزش دختران خود انتخاب کرده‌اند.

طبق این گزارش، مدارس دینی در سراسر افغانستان افزایش شدیدی در ثبت نام داشته‌اند که برخی از آن‌ها تا ۴۰ درصد بیشتر دانش‌آموز ثبت‌نام کرده‌اند.

مدارس دینی به‌طور سنتی در مساجد منطق روستایی افغانستان مستقر می‌شوند و به آموزه‌های اسلامی اختصاص دارند.

رویترز در بازدید از چهار مدرسه –دو مدرسه در قندهار و دو مدرسه در کابل- و مصاحبه با بیش از ۳۰ دانش‌آموز، والدین و مقامات در ده ولایت کشور، دریافته است که سایر مدارس دینی زنان در افغانستان نیز افزایش چشم‌گیری در ثبت‌نام داشته‌اند.

منصور مسلم که مدرسه‌ای را برای دختران نوجوان در شمال کابل اداره می‌کند، به رویترز گفته است: «به‌دلیل بسته‌شدن مکاتب، تعداد دانش‌آموزان حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است. اکنون حدود ۱۵۰ دانش‌آموز دارم.»

کارمندان یک مدرسه دینی در قندهار نیز به رویترز گفته‌اند که تعداد دانش‌آموزان این مدرسه دو برابر شده و به ۴۰۰ نفر رسیده است.

مهتاب ۱۵ ساله که در مدرسه‌ای در کابل ثبت نام کرده، به رویترز گفته است: «می‌خواستم انجنیر شوم. اکنون فکر نمی‌کنم بتوانم به آرزویم برسم.»

یک دانش‌آموز ۱۷ نیز با اسم مستعار «مرسل» به رویترز گفته است: «می‌خواهم تحصیلم را تمام کنم. من می‌خواستم در آینده داکتر شوم، اما اکنون فکر می‌کنم غیرممکن است. اگر به مدرسه بیایید، فقط می‌توانید معلم شوید.»

رویترز در این گزارش با عبدالمتین قانع، سخن‌گوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان نیز صحبت کرده است. قانع گفته است که طالبان مخالف آموزش متوسطه و عالی دختران نیست.

او افزوده است که مشکل در برخی از مکاتب مختلط وجود داشت، از جمله این‌که دختران حجاب شرعی را رعایت نمی‌کردند و توسط محرم‌های‌شان نیز همراهی نمی‌شدند.

این درحالی است که طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اسد سال گذشته‌ی خورشیدی، مکاتب را به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته کردند.

این گروه در اواخر ماه قوس سال جاری دانشگاه‌ها را نیز به‌روی دختران مسدود کرده و به دانشگاه‌های خصوصی هدایت داده است که از جذب دانشجویان دختر خودداری کنند.