ادعای تجاوز جنسی اعضای طالبان بر یک زن و دو دخترش در سرپل
عکس: ارسالی

عفو بین‌الملل: ادعای تجاوز جنسی اعضای طالبان بر یک زن و دخترانش در سرپل بررسی شود

به دنبال ادعای منابع مبنی بر «تجاوز جنسی» دو عضو طالبان بر یک زن و دو دخترش در ولایت سرپل که روزنامه اطلاعات روز خبر آن‌را منتشر کرد، اکنون سازمان عفو بین‌الملل خواستار بررسی فوری و پیگرد عاملان این قضیه شده است.

زمان سلطانی، محقق منطقه‌ای جنوب آسیا در سازمان عفو بین‌الملل گفته است که طالبان به‌عنوان مقامات بالفعل باید این رویداد را محکوم و بلافاصله تحقیقات مستقل، شفاف و بی‌طرفانه را در مورد آن آغاز کنند.

سلطانی ادعای «تجاوز جنسی» دو عضو طالبان بر یک زن و دو دخترش در ولسوالی سوزمه‌قلعه‌ی ولایت سرپل را «وحشت‌ناک» و «نقض افتضاح» حقوق بشر دانسته است.

در اعلامیه‌ی سازمان عفو بین‌الملل که امروز (جمعه، ۱۹ حوت) منتشر شده، به نقل از سلطانی آمده است: «مرتکبین باید طبق قوانین و معیارهای بین‌المللی حقوق بشر در دادگاه‌های عادلانه و بدون توسل به مجازات اعدام تحت تعقیب و مجازات قرار گیرند.»

سازمان عفو بین‌الملل افزوده است که ادعای جدید خشونت جنسی توسط اعضای طالبان، نیاز به اقدام سریع توسط این گروه برای تحقیق در مورد سوءاستفاده ها را بیشتر می‌کند.

این سازمان تأکید کرده است: «بازماندگان خشونت جنسی باید از دسترسی به عدالت، مراقبت‌های بهداشتی و خدمات حمایتی و غرامت موثر و جامع متناسب با شدت آسیب متحمل‌شده برخوردار شوند.»

دو روز پیش منابع معتبر در صحبت با روزنامه اطلاعات روز مدعی شدند که دو عضو طالبان در ولسوالی سوزمه‌قلعه‌ی ولایت سرپل وارد یک خانه‌ی مسکونی شده و بر یک زن و دو دختر ۱۲ و ۱۴ ساله‌ی وی «تجاوز جنسی» کرده‌اند.

منابع همچنین گفته بودند که این قضیه در تاریخ نهم حوت امسال در روستای «خانقاه» ولسوالی سوزمه‌قلعه اتفاق افتاده و علی‌رغم مراجعه‌ی مردم به اداره ولایت سرپل، طالبان به این قضیه رسیدگی نکرده‌اند.

در نوارهای تصویری که در اختیار روزنامه اطلاعات روز قرار گرفته، دیده می‌شود که یک خانم با گریه و ناله می‌گوید که دو عضو طالبان وارد خانه‌اش شده و به او و دو دخترش «تجاوز جنسی» کرده‌اند.

سخن‌گویان طالبان تاکنون به‌صورت رسمی به ادعاهای مطرح‌شده پاسخ نداده‌اند.