آیا در قرن پنجم قبل از میلاد زنان در سازمان ملل کار می‌کردند؟

نوید غورزنگ

طالبان مانع کار کارمندان اناث سازمان ملل در افغانستان شده‌اند. این کار باعث خشم وزیر خارجه‌ی ایالات متحده امریکا شده و وی در توییترش نوشته که این کار طالبان مذموم است و باعث ناراحتی وی شده است.

این توییت وزیر خارجه‌ی امریکا با واکنش گُردسته‌ی سیاسیون افغانستان مواجه شده است.

حامد کرزی گفته است «تقاضای ما از آقای بلینکن این است که روی افزایش کمک‌های بشردوستانه تمرکز کند. حالا وقت ناراحت‌شدن نیست، بهتر آن است که ایالات متحده امریکا با طالبان از راه تفاهم و برادری وارد معامله شوند.»

داکتر عبدالله گفته «از خداوند متعال همیشه خواسته‌های زیادی از سیاسیون امریکا در قبال افغانستان که در حال حاضر زنان در آن از آموزش محروم و پوهنتون‌های ما که باید کانون تولید نخبگان آینده معلوم نیست به کدام سو روان هستیم.»

امرالله صالح نوشته «از پیوستن جناب آنتونی بلینکن به صف مقاومتگران بدون سلاح ابراز سپاس می‌نمایم. نشانه‌های امید در سراسر جهان وجود دارد. به صبح پیروزی ما شک نکنید.»

امیرخان متقی گفته است «در نظام امارت اسلامی جای شایسته‌ی زنان در خانه است. دشمنان اسلام با زنان مسلمان دشمنی دارند و می‌خواهند آنان را از حقوق اسلامی‌شان محروم بسازند. اما مجاهدین امارت اسلامی تا آخرین قطره‌ی خون برای محافظت از حقوق اسلامی زنان مسلمان ایستاد هستند.»

ذبیح‌الله مجاهد گفته است «بعضی وقت‌ها مردم می‌گویند ما ناراحت هستیم در حالی‌که برعکس بسیار خوشحال هستند. بعضی کسان همین رقم هستند. حقوق بشر مشر نیست، اگر می‌بود چرا در برابر انتقال ما سخن‌گویان از کابل به قندهار کسی ابراز ناراحتی نمی‌کند؟ ما بشر نیستیم؟»

اشرف غنی نیز گفته است «افغانستان در طول پنج هزار سال گذشته هیچ‌وقت به قرن نزده برنگشته بود اما یک “بچه خر” آن را به قرن پنجم قبل از میلاد برگرداند. بنا ما از کسی که از منع زنان از کار در سازمان ملل در افغانستان ناراحت شده می‌پرسیم که بچه خر! آیا در قرن پنجم قبل از میلاد زنان در سازمان ملل کار می‌کردند؟»

محمدکریم خلیلی گفته است «در منشور حزب وحدت اسلامی افغانستان، ناراحت‌شدن حق مسلم هر انسان است. حزب وحدت اسلامی افغانستان و رهبر خردمند آن فعلا به‌خاطر مصالح علیای ملی سکوت اختیار می‌کند.»

فوزیه کوفی نیز گفته است «توقع من از دختران شجاع و زنان توانمند افغانستان این است که یک‌بار دیگر به خیابان‌ها آمده و ثابت کنند که مثل مردان افغانستان بی‌عرضه و دست‌نگر نیستند. من قول می‌دهم تمامی جوایزی که از این به بعد بدست خواهم آورد را به همین زنان تقدیم کنم. از وزیر خارجه‌ی امریکا می‌خواهم یگان جایزه‌ی شجاعت، جسارت یا هر عنوان دیگری که باقی‌مانده را به زنان افغانستان تقدیم کند.»

و در نهایت سفیر ایران در افغانستان هم واکنش نشان داده و گفته است «افغانستان در حال حاضر یک کشور مستقل با حاکمیت ارضی کامل است. جمهوری اسلامی ایران هر نوع مداخله‌ی کشورهای دیگر در امور افغانستان را مردود دانسته و از برادران مولوی مان می‌خواهیم هرگز به اشک و آه دشمنان اسلام توجه نکنند.»