آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفته که محرومیت دختران از درس و تحصیل هیچ توجیه ندارد. وی علاوه کرده که سرمایهگذاری روی دختران در حقیقت سرمایهگذاری روی آینده است و همهی کشورها برای آیندهی بهتر نیاز به زنان و دختران آگاه و توانمند دارند.
ادارهی طالبان سخنان دبیرکل سازمان ملل را خُزعبلات خوانده و گفته است که افغانستان کشوری نیست که به همین سادگی زیر بار خواستههای ممنوع سازمان ملل برود. وزارت خارجهی «امارت اسلامی» طالبان در بیانیهای اعلام کرده که «امارت اسلامی افغانستان سخنان دبیرکل سازمان ملل را تلاشی برای گمراهی جهان بهویژه زنان و دختران میداند و از ایشان تقاضا مینماییم که سخنانش را پس گرفته و از زنان و دختران در سراسر جهان، بهویژه زنان و دختران شجاع افغانستان معذرتخواهی نموده و در قدم دوم از ایشان دعوت به عمل میآوریم که به دین مبارک اسلام مشرف شود. او وقتی دست از لجاجت بردارد و مسیر صحیح را انتخاب کند، برایش روشن خواهد شد که اقدام امارت اسلامی برای آخرت زنان و دختران چقدر ضروری و مفید است. اما تا وقتی ایشان در کیش و طریق گمراهان باشد، نور ایمان را تجربه نخواهد کرد و همان گوترشی باقی خواهد ماند که اکنون هست. امارت اسلامی افغانستان تنها ادارهای در روی زمین است که برای آیندهای پیش از وقت کار نمیکند؛ چرا که براساس باور مقدس ما، آینده را فقط ذات باریتعالی میداند و بنده نباید در کار خداوند مداخله کند. وظیفهی بندگان خداوند عبادت در زمان حاضر است. هیچکس نمیداند اول دبیرکل سازمان ملل میمیرد یا رییسالوزرای امارت اسلامی، ملا حسن آخوند رحلت مینماید. فقط ذات مبارک میداند. بنا از نظر امارت اسلامی سرمایهگذاری روی آینده یک فعل شیطانی بوده و یکی از وظایف امارت اسلامی جلوگیری از چنین افعال شیطانی است. امارت اسلامی یکبار دیگر از دبیرکل سازمان ملل میخواهد که به واتساپ ملا حسن آخوند تصویری زنگ بزند و بهصورت آنلاین معذرتخواهی کند. در غیر آن جهنم جاویدان نصیب دبیرکل سازمان ملل خواهد شد.
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته.»
در همین حال گزارشها حاکی از آن است که سران «امارت اسلامی» طالبان در خصوص بازگشایی مکاتب و مراکز تحصیلی اختلاف نظر دارند. تعدادی از این طالبان فکر میکنند درسخواندن در دین مبین اسلام منع نشده و باید به دختران اجازهی درسخواندن داده شود. اما شاهحسین سمنگانی، یکی از سخنگویان «امارت اسلامی» طالبان هرگونه اختلاف میان رهبران طالب را رد کرده و گفته است که «هیچگونه اختلافی میان مقامات امارت اسلامی وجود ندارد. بستن مکاتب و مراکز تحصیلی یکی از اهداف جهاد بیستسالهی امارت اسلامی است و حالا وقت آن است که از پیروزی جهاد لذت ببریم نه اینکه مثل مقامات دولت فاسد گذشته دچار اختلاف نظر شویم. مردم نیز در این راستا همراه و همصدای امارت اسلامی است و شما در هیچ ولایت افغانستان نمیبینید که مردم خواهان بازشدن مکاتب و مراکز فساد اخلاقی باشند. من به شما قول میدهم که هیچ ارگان بینالمللی و کشور خارجی نمیتواند دختران و خواهران ما را به مکتب ببرند. چرا که خواهران ما در حال حاضر از درس و تعلیم بیزار اند و برای آخرت شان در خانه نشسته مزدوری فامیل را میکنند. الله تبارک و جلاله از آنان راضی باشد.»