نماینده‌ی یونیسف: کودکان بیشترین بار بحران فقر را در افغانستان تحمل می‌کنند

اطلاعات روز

فران اکیزا، نماینده‌ی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان گفته است که حدود ۹۰ درصد از جمعیت افغانستان در آستانه‌ی فقر قرار دارند و کودکان بیشترین بار این بحران را تحمل می‌کنند.

آقای اکیزا روز گذشته (پنج‌شنبه، ۲۸ ثور) در یک نشست خبری در نیویارک امریکا نسبت به بدترشدن وضعیت در افغانستان هشدار داده است.

او افزوده است از آن‌جایی که [وضعیت] در افغانستان به شدت آشفته است و این کشور با فاجعه انسانی، بلایای آب‌وهوایی و نقض فاحش حقوق بشر دست‌وپنجه نرم می‌کند، بسیاری مردم فراموش کرده‌اند که بحران افغانستان یک بحران حقوق کودکان نیز است.

نماینده‌ی یونیسف در افغانستان همچنین گفته است که انتظار می‌رود امسال حدود ۲.۳ میلیون پسر و دختر در افغانستان با سوءتغذیه حاد مواجه شوند. از این میان، ۸۷۵ هزار نفر شان نیاز به درمان خواهند داشت.

همین طور، فران اکیزا گفته است که حدود ۸۴۰ هزار زن باردار و مادران شیرده «احتمالا» دچار سوءتغذیه حاد می‌شوند که توانایی آن‌ها را برای ارائه‌ی بهترین آغاز زندگی به نوزادان‌شان به خطر می‌اندازد.

آقای اکیزا علاوه کرده است که اگرچه جنگ در  افغانستان تا حدودی متوقف شده است، اما دهه‌ها درگیری به این معنا است که هر روز حقوق کودکان «به وحشت‌ناک‌ترین روش‌ها» نقض می‌شود.

اکیزا علاوه کرده است که افغانستان یکی از کشورهای آلوده به سلاح در جهان است و بیشتر تلفات را نیز کودکان تشکیل می‌دهند. به‌گفته‌ی او، تنها در بین جنوری تا مارچ سال جاری ۱۳۴ کودک در اثر انفجار بمب کشته و یا معلول شده‌اند.

این مقام سازمان ملل گفته است: «بسیاری از کشته‌شدگان و معلولان کسانی اند که ضایعات فلزی را برای فروش جمع‌آوری می‌کردند؛ زیرا این کاری است که فقر انجام می‌دهد. شما را وادار می‌کند که فرزندان‌تان را به کار بفرستید، نه به این دلیل که می‌خواهید، بلکه به این دلیل که مجبور هستید.»

نماینده‌ی یونیسف در افغانستان گفته است که در حال حاضر حدود ۱.۶ میلیون کودک در این کشور که برخی از آن‌ها تا شش سال سن دارند، در دام کار کودکان گرفتار شده‌اند و در شرایط خطرناک کار می‌کنند تا برای تأمین غذا به والدین خود کمک کنند.

اکیزا با اشاره به محرومیت دختران از آموزش در افغانستان، گفته است: «[در] جایی که آموزش و پرورش نماد امید بود، حق کودکان برای یادگیری مورد حمله قرار می‌گیرد.»

با این حال، او خواستار حمایت بیشتر جامعه بین‌المللی شده و خاطرنشان کرده است که یونیسف در حال حاضر تنها ۲۲ درصد بودجه مورد نیاز در سال ۲۰۲۳ میلادی را در اختیار دارد.

این درحالی است که پس از تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان، میزان فقر، بیکاری و مهاجرت‌های ناخواسته افزایش یافته است. در این مدت طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع و دروازه‌های دانشگاه‌ها را نیز به‌روی دختران بسته‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه