سازمان پزشکان بدون مرز میگوید که باشندگان روستاهای دورافتاده در ولایت بامیان به خدمات صحی و بهداشتی لازم دسترسی ندارند.
این نهاد گزارش فعالیت خود در ولایت بامیان را روز گذشته (چهارشنبه، ۱۰ جوزا) منتشر کرده و نوشته که پس از سقوط حکومت پیشین، دسترسی روستائیان به خدمات صحی اولیه «دشوار» شده است.
پزشکان بدون مرز گفته است که امسال در ولایت بامیان که ۹۰ درصد مناطق آن کوهستانی است، هشت مرکز صحی جدید ایجاد کرده است.
در گزارش این نهاد آمده است که این منطقه محل زندگی جامعه هزاره است؛ «قومی از لحاظ تاریخی به حاشیه رانده شده و هنوز فقیر که در روستاهای کوچک و دورافتاده بدون دسترسی کافی به مراقبتهای صحی اولیه زندگی میکنند».
پزشکان بدون مرز با اشاره به عدم دسترسی مردم بامیان به خدمات صحی اولیه، گفته است که تخمین زده میشود که در سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۴۰ درصد از زنانی که برای اولینبار مادر شدهاند، نوزاد خود را در خانه و بدون مراقبت صحی لازم به دنیا آوردهاند.
این نهاد گفته است که تا اکنون بیش از هزار و ۲۰۰ مشاورهی قبل از تولد و پس از زایمان و بیش از سههزار و ۴۰۰ «مشاوره اطفال» به روستائیان بامیان ارائه کرده است.
در گزارش این نهاد آمده است که آنها همچنین هزار و ۲۰۰ کودک را از نظر سوءتغذیه بررسی کردهاند و ۷۵ درصد از بیمارانی با مشکلات صحی پیچیده را به شفاخانه ولایتی بامیان ارجاع دادهاند.
پزشکان بدون مرز گفته است که در نیمهی دوم سال ۲۰۲۳ میلادی خدمات خود را در بامیان بیشتر توسعه خواهد داد.
ولایت بامیان در مرکز کشور، یکی از محرومترین ولایات افغانستان به شمار میرود و ساکنان آن علاوه بر خدمات صحی، به بسیاری از خدمات اولیه دیگر نیز دسترسی ندارند.