انستیتوت صلح امریکا: از زمان بازگشت طالبان به قدرت، تهدیدات «تروریستی» در منطقه افزایش یافته است

انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا اعلام کرده که از زمان بازگشت طالبان به قدرت، تهدیدات ناشی از «تروریسم» در منطقه افزایش یافته است.

این نهاد در گزارشی که دیروز (چهارشنبه، ۱۷ جوزا) منتشر کرده، نوشته است که اما تهدید اصلی «نه طالبان و نه متحد نزدیک آنان، القاعده» است، بلکه شاخه‌ی خراسان گروه داعش است.

این نهاد نوشته است که قلمرو اصلی شاخه‌ی خراسان گروه داعش همچنان پاکستان و افغانستان است؛ هرچند که در ابتدا از پاکستان ظهور کرد، اما به‌زودی بر افغانستان متمرکز شد.

در گزارش انستیتوت صلح امریکا آمده است که شاخه‌ی خراسان داعش اکنون استراتژی خود را از «کنترل قلمرو» به جنگ شهری تغییر داده است و در تلاش ایجاد اختلال در تلاش طالبان برای حکومت‌کردن است.

در این گزارش آمده است که حضور داعش در جنوب آسیا تنها به افغانستان و پاکستان محدود نمی‌شود، بلکه «قلمروهای پیرامونی»، از جمله هند، بنگلادش، میانمار، مالدیف و سریلانکا را نیز در برمی‌گیرد.

این نهاد افزوده اما گروه داعش در این کشورها با رقابت شبه‌نظامیان و «فشار قوی ضد تروریسم» مواجه است.

انستیتوت صلح امریکا گفته است که شاخه‌ی خراسان داعش یک «تهدید فزاینده» برای غرب و شرکای آن در جنوب آسیا است.

این نهاد پیشنهاد کرده است که «پتنسیل هشداردهنده»ی شاخه‌ی خراسان داعش از غرب می‌خواهد که اقدامات متقابل مختلفی‌، از جمله همکاری محدود با طالبان در مبارزه با تروریسم را انجام دهد.

از زمان تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان بارها نگرانی‌هایی از «تبدیل‌شدن دوباره‌ی کشور به بهشت امن تروریستان» ابراز شده است.

کشورهای مختلف، از جمله مقام‌های کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی تا اکنون چندین بار ادعا کرده‌اند که حضور داعش در افغانستان افزایش یافته است و امنیت و ثبات کشورهای منطقه را تهدید می‌کند.

اما مقام‌های طالبان بارها این ادعاها را رد کرده‌اند و آن‌ها را بی‌اساس خوانده‌اند.

طالبان می‌گویند که به هیچ گروهی اجازه‌ی استفاده از خاک افغانستان را علیه سایر کشورها نمی‌دهد.