عید قربان در سایه‌ی فقر؛ باشندگان تخار: توان خرید مواشی برای قربانی را نداریم

در آستانه‌ی فرارسیدن عید قربان، بازار خرید و فروش مواشی قربانی در تخار نسبت به سال‌های گذشته سرد و کم‌رونق است.

فروشندگان مواشی امسال از ولایت‌های قندوز و بدخشان و ولسوالی‌های تخار در «مال‌بازار» شهر تالقان، مواشی‌شان را برای فروش آورده‌اند، اما از میزان پایین فروش شکایت دارند.

آنان می‌گویند که امسال عرضه‌ی مواشی برای فروش نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است، اما به‌دلیل فقر و بیکاری، مردم توان خرید را ندارند.

عصمت‌الله، یکی از فروشندگان مواشی در تخار می‌گوید که او ۳۵ رأس بز و گوسفند را از بدخشان برای فروش به تخار آورده است، اما در چند روز گذشته فقط توانسته است ۱۱ رأس آن را به فروش برساند.

او می‌گوید که مردم به‌دلیل بیکاری، توان مالی خرید مواشی برای قربانی را ندارند و او فکر نمی‌کند همه‌ی مواشی‌اش به فروش برسد.

نذیراحمد زمانی، یکی از باشندگان تخار  می‌گوید که پس از تسلط دوباره‌ی طالبان، مشکلات اقتصادی مردم افزایش یافته و اکنون اکثر مردم توان خرید قربانی را ندارند.

او در کنار این، از گران‌فروشی نیز شکایت می‌کند و می‌گوید که سال گذشته یک رأس گوسفند را برای قربانی به ۱۲ هزار افغانی خریده بود، اما امسال با وجود عرضه‌ی زیاد مواشی، یک رأس گوسفند را به ۱۵ هزار افغانی خریده است.

شماری از فروشندگان مواشی دلیل افزایش نرخ مواشی در تخار را پرداخت «ته‌جایی» و «سرای‌پولی» به شهرداری تالقان عنوان می‌کنند.

اما مسئولان شهرداری طالبان در تالقان می‌گویند که شهرداری ملکیت دولتی برای اختصاص به فروش مواشی در اختیار ندارد و اکنون بازار فروش مواشی در ملکیت «اسپین‌غر» قرار دارد.

قاری نقیب‌الله، شهردار طالبان در تخار به روزنامه اطلاعات‌ روز گفت در گذشته از فروشندگان مواشی در این مکان هم ته‌جایی و هم سرای‌پولی اخذ می‌شد، اما امسال فقط سرای‌پولی اخذ می‌شود.

او تأیید کرد که ممکن است بعضی از فروشندگان مواشی را به قیمت بلند بفروشند، اما کمیته‌ی قیمت‌گذاری مواشی در اداره‌ی شهرداری، وضعیت بازار فروش مواشی را کنترل و نظارت می‌کند.

شهردار طالبان در تالقان گفت که به‌دلیل‌ این‌که نرخ فروش مواشی در بازارهای مختلف ثابت نیست، آنان برای مواشی قربانی نیز نرخ ثابت تعیین نکرده‌اند.

«مال‌بازار» در شهر تالقان محل اصلی خرید و فروش مواشی است و روزانه صدها رأس مواشی در این محل خرید و فروش می‌شود.

در سال‌های گذشته در آستانه‌ی عید قربان، فروش مواشی قربانی، از جمله گوسفند رونق بیشتری می‌گرفت.