اطلاعات روز

ارتش پاکستان: نگران دخالت شهروندان افغانستان در فعالیت‌های تروریستی هستیم

به دنبال کشته‌شدن ۱۲ سرباز پاکستانی در حمله‌ی مهاجمان مسلح در ایالت بلوچستان پاکستان، ارتش این کشور نسبت به آنچه که «دخالت شهروندان افغانستان در اقدامات تروریستی در پاکستان» خوانده، هشدار داده است.

در بیانیه‌ی ارتش پاکستان که امروز (جمعه، ۲۳ سرطان) منتشر شده، آمده است که کشورش در مورد پناه‌گاه‌ها و آزادی رفت‌وآمد اعضای طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در افغانستان نگرانی‌های جدی دارد.

در این بیانیه آمده است که انتظار می‌رود حکومت طالبان به معنای واقعی و در راستای تعهدات مندرج در توافق‌نامه‌ی دوحه، اجازه‌ی استفاده از خاک افغانستان برای ترور علیه هیچ کشوری را ندهد.

در بیانیه‌ی ارتش پاکستان تأکید شده است: «دخالت شهروندان افغانستان در اقدامات تروریستی در پاکستان یکی دیگر از نگرانی‌های مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد. چنین حملاتی غیرقابل تحمل است و پاسخ مؤثر نیروهای امنیتی پاکستان را در پی خواهد داشت.»

ارتش پاکستان در این بیانیه افزوده است که به عملیاتش علیه «تروریستان» به‌گونه‌ی بی‌وقفه و تا زمان ریشه‌کن شدن خطر تروریسم از پاکستان، ادامه خواهد داد.

روز گذشته ممتاز زهرا بلوچ، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی پاکستان نیز در یک نشست خبری از طالبان خواسته بود که به تعهدات خود مبنی بر عدم استفاده از خاک افغانستان توسط تروریستان علیه آن کشور، پابند باشند.

حکومت سرپرست طالبان در افغانستان تا اکنون به اظهارات سخن‌گوی وزارت خارجه و بیانیه‌ی ارتش پاکستان واکنش نشان نداده است، اما در گذشته همواره نسبت به عدم استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر، اطمینان داده است.

این درحالی است که در حملات مهاجمان مسلح بر پایگاه نیروهای امنیتی پاکستان در مناطق «ژوب» و «سووی» ایالت بلوچستان این کشور، دست‌کم ۱۲ سرباز کشته و شماری هم زخمی شده‌اند. این حملات روز چهارشنبه هفته‌ی جاری انجام شده است.

به گزارش روزنامه دان، مسئولیت حمله در منطقه‌ی «ژوب» را تحریک جهاد پاکستان (تی‌جی‌پی) و مسئولیت حمله در منطقه‌ی «سووی» را «جدایی‌طلبان بلوچ» بر عهده گرفته‌اند.