عکس: آرشیف

طالبان در بامیان ۲۴ متنفذ قومی را بازداشت و با قید ضمانت رها کردند

در ادامه‌ی جنجال درباره‌ی انسداد راه‌های رفت‌وآمد باشندگان روستای هزاره‌نشین «ریگشاد وسط» در مرکز بامیان از سوی افراد متعلق به قوم پشتون، طالبان ۲۴ نفر از متنفذان روستای یادشده را بازداشت و پس از چندین ساعت با قید ضمانت رها کردند.

به‌گفته‌ی منابع محلی، طالبان از متنفذان قومی «ریگشاد وسط» ضمانت گرفته که برای گشایش راه‌های عبور و مرور، ۱.۷ میلیونی افغانی پول بپردازند.

این ماجرا دو سال قبل پس از آن آغاز شد که افرادی از قوم پشتون بر ۷.۵ جریب زمین در روستای «ریگشاد وسط» در ناحیه‌ی چهارم مرکز بامیان، ادعای مالکیت کردند و این زمین‌ها را براساس فیصله‌ی دادگاه طالبان تصرف نمودند. به‌گفته‌ی منابع، این افراد با ارائه‌ی سند «جعلی» زمین‌های مورد منازعه را تصرف کردند.

از این زمین‌ها راه‌های رفت‌وآمد حدود ۵۰۰ خانه می‌گذرند و افراد متعلق به قوم پشتون از چندی به این‌سو، راه‌ها را بسته کرده و می‌گویند که هزاره‌ها در قبال‌ راه‌ پول بپردازند.

در همین حال، منابع محلی می‌گویند که نیروهای طالبان حوالی چاشت روز گذشته (چهارشنبه، ۲۲ اسد) به روستای «ریگشاد وسط» آمده و دست‌کم ۲۴ متنفذ قومی را با خود برده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع، طالبان متنفذان قومی را توقیف کرده و از آنان خواسته‌اند که بهای زمین تحت راه که قیمت آن شش میلیون و ۹۰۰ هزار افغانی تعیین شده، بپردازند.

این منابع تصریح کردند که سرانجام پس از جر و بحث، مسئولان طالبان گفتند که باشندگان روستای «ریگشاد وسط» باید در قبال راه مبلغ یک میلیون و ۷۰۰ هزار افغانی بپردازند.

به‌گفته‌ی منابع، طالبان برای پرداخت این مقدار پول تا روز شنبه برای باشندگان «ریگشاد وسط» مهلت تعیین کرده و گفته‌اند که پس از پرداخت پول درباره‌ی بازگشایی راه‌ها تصمیم گرفته شود.

منابع افزودند که متنفذان قومی تا ساعت ۶:۰۰ عصر در بند طالبان بودند و پس از دادن ضمانت درباره‌ی پرداخت پول، رها شدند.

راه‌های عبور و مرور نزدیک به ۵۰۰ خانواده در روستای «ریگشاد وسط» از حدود یک ماه به این‌طرف بسته‌اند.

باشندگان این روستا می‌گویند که در رفت‌وآمد، انتقال بیماران و سایر امور روزمره‌ی‌شان با دشواری مواجه‌اند.

یکی از آنان می‌گوید که بسته‌شدن راه و پرداخت پول در قبال گشایش آن «ظالمانه» است.