دبیر انجمن صادرکنندگان ایران: با تسلط طالبان ریسک سرمایه‌گذاری در افغانستان افزایش یافته است

اطلاعات روز
Photo: via rokna.net

بهمن صالحی جاوید، دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران می‌گوید که پس از تسلط طالبان، ریسک سرمایه‌گذاری در افغانستان افزایش یافته است.

او در گفت‌وگویی که امروز (یک‌شنبه، ۲۶ سنبله) در خبرگزاری ایلنا منتشر کرده، گفته است که به‌دلیل عدم به رسمیت‌شناسی طالبان از سوی جامعه‌ی بین‌المللی، ریسک سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های ایرانی و غیرایرانی در افغانستان افزایش یافته است.

آقای صالحی جاوید گفته که در حال حاضر شرکت‌های ایرانی کار خود در افغانستان را به حداقل ممکن رسانده‌اند تا وضعیت بهبود یابد.

او افزوده که بسیاری از پروژه‌های شرکت‌های ایرانی که در حال توسعه و فعال بودند «متوقف شده‌اند، چرا که کسی جرأت نمی‌‌کند به فعالیت خود ادامه دهد».

دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران افزوده است: «با حضور امریکایی‌ها در افغانستان ریسک سرمایه‌گذاری کم‌تر بود، چرا که وضعیت امنیت بهتر بود و اساسا امریکایی‌ها رفتند که محیط برای ایرانی‌ها ناامن شود و در مرز ایران درگاه ناامنی باشد.»

او افزوده که با حضور طالبان، برخی پروژه‌های شرکت‌های ایرانی در افغانستان نیمه‌کاره مانده است.

آقای صالحی جاوید گفته است که آنان با چندین وزیر طالبان نشست‌هایی داشته‌اند و آنان توصیه کرده‌اند که شرکت‌های ایرانی در بخش معادن سنگ آهن افغانستان حضور داشته باشند.

او همچنین گفته است که طالبان تمایل دارند که شرکت‌های ایرانی در پروژه‌ی تاپی و بخش راه‌سازی در افغانستان حضور داشته باشند.

این اظهارات در حالی بیان شده است که در هفته‌های اخیر طالبان قرارداد استخراج هفت معدن بزرگ کشور را با شرکت‌های داخلی و خارجی امضا کرده‌اند که در میان آنان شرکت‌های ایرانی نیز حضور داشتند.

علاوه بر این، پس از تسلط طالبان، یک مرکز تجاری ایران در کابل ایجاد و نمایشگاه دائمی محصولات آن کشور نیز در پایتخت کشور برگزار شده است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه