ولایت دایکندی

باج‌گیری و فشار طالبان؛ ۱۵ نهاد کمک‌رسان فعالیت شان را در دایکندی متوقف کرده‌اند

منابع محلی در دایکندی می‌گویند که فعالیت دست‌کم ۱۵ نهاد کمک‌رسان از آغاز سال جاری میلادی در این ولایت متوقف شده‌اند.

این منابع دلیل توقف فعالیت نهادهای کمک‌رسان را محدودیت، باج‌گیری و فشار طالبان می‌خوانند.

یکی از این منابع مدعی است که امین‌الله عبید، والی طالبان در دایکندی محمدالله اقبال، خواهرزاده‌اش را به‌عنوان رییس اقتصاد این ولایت گماشته و از این‌ طریق از مؤسسات باج‌گیری می‌کند.

به ادعای منبع، مؤسساتی که حاضر به باج‌دهی نشوند اجازه‌ی فعالیت ندارند.

منابع ادعا دارند که در روند توزیع کمک‌ها نیز تبعیض وجود دارد و بیشتر کمک‌ها به مناطق پشتون‌نشین انتقال داده می‌شود، درحالی‌که دایکندی عمدتا هزاره‌نشین است.

این منابع می‌گویند که مسئولان طالبان، از جمله عنایت‌الله، برادر رییس اقتصاد طالبان در سروی نهادهای امدادرسان دخالت می‌کند و افراد مستحق را به بهانه‌های مختلف از کمک محروم می‌کند.

منابع همچنین ادعا دارند که مسئولان محلی طالبان در دایکندی چندین بار مسئولان و کارمندان نهادهای امدادرسان را تهدید، تحقیر، لت‌وکوب و در بعضی موارد زندانی کرده‌اند.

به‌گفته‌ی این منابع، در تازه‌ترین مورد، والی طالبان در دایکندی مسئول سازمان بین‌المللی مهاجرت را در دفتر کارش تهدید کرده و سیلی زده است.

چندی پیش نیز، شماری از نمایندگان مردم دایکندی، به‌شمول وکلای گذر شهر نیلی شکایتی را مبنی به باج‌گیری‌ها و توقف فعالیت نهادهای کمک‌رسان به اداره‌ی استخبارات طالبان در این ولایت ثبت کرده بودند.

در شکایت‌نامه‌ی آنان از استخبارات طالبان در دایکندی خواسته شده است که عاملان باج‌گیری‌ها را شناسایی و از توقف فعالیت نهادهای کمک‌رسان در این ولایت جلوگیری کنند.

انتقال کمک‌ها از دایکندی به سایر ولایت‌ها

منابع می‌گویند که بخشی از کمک‌های بشردوستانه از دایکندی به سایر ولایت‌ها انتقال داده شده است.

اسنادی که در اختیار روزنامه اطلاعات روز قرار گرفته نشان می‌دهد که ۳۰ تن گندم شامل ۶۰۶ بوری از دایکندی به غزنی انتقال داده شده است.

در این سند آمده است، این مقدار گندم «جهت تکمیل پروژه‌های ولایتی به شرکت حاجی غازی محمد فروخته شده و به غزنی انتقال داده می‌شود».

در این سند از ایست‌های بازرسی طالبان خواسته شده است که با راننده حامل گندم همکاری کند.

پای این سند، امضای حسن رضوانی، مدیر عمومی منابع بشری و سرپرست ریاست زراعت طالبان در دایکندی است.

مسئولان محلی طالبان در دایکندی از جمله سخن‌گوی والی تا زمان نشر این خبر به سئوالات خبرنگار روزنامه اطلاعات روز درباره‌ی توقف فعالیت‌های نهادهای کمک‌رسان و انتقال گندم از این ولایت پاسخ ندادند.