Photo: via Pakistan Daily

آصف درانی: شش‌هزار جنگ‌جوی تی‌تی‌پی در افغانستان حضور دارند

آصف درانی، نماینده‌ی ویژه پاکستان در امور افغانستان گفته است که شش‌هزار جنگ‌جوی تحریک طالبان پاکستان یا تی‌تی‌پی در افغانستان حضور دارند.

به گزارش رسانه «دی پاکستان دیلی»، درانی این اظهارات را در برنامه یوتیوب «سالن سفیران» مطرح کرده است.

او گفته است که تحریک طالبان پاکستان شش‌هزار جنگ‌جو در افغانستان دارند و این جنگ‌جویان در حملات علیه نیروهای امنیتی پاکستان در امتداد مرز مشارکت دارند.

درانی گفته است: «صلح در افغانستان در واقع به یک کابوس برای پاکستان تبدیل شده است، زیرا افرادی که در داخل افغانستان پناه‌گاه‌ دارند، این حملات را انجام می‌دهند.»

درانی در ادامه افزوده است که طالبان در افغانستان «یا پاکستان را انتخاب کنند یا تحریک طالبان پاکستان».

او اضافه کرده است: «کنترل و خلع سلاح آنان (جنگ‌جویان تی‌تی‌پی) بر عهده دولت افغانستان است. آن‌ها نمی‌توانند از مسئولیت شانه خالی کنند.»

درانی همچنین گفته است که تحریک طالبان پاکستان و طالبان افغانستان روابط دیرینه‌ای دارند و گفته می‌شود که آن‌ها دو روی یک سکه هستند.

درانی یادآور شده است که مقام‌های طالبان در سفرشان به اسلام‌آباد در دیدار با مقامات پاکستانی، به فرمان رهبرشان اشاره کردند که او حملات در پاکستان را حرام اعلام کرده است.

این دیپلمات پاکستانی افزوده است که طالبان افغانستان باید طالبان پاکستانی را به‌خاطر نقض دستور هبت‌الله آخوندزاده مجازات کنند.

او گفته است: «پس اگر تحریک طالبان پاکستان دستورات رهبر ارشد طالبان را نقض می‌کند، چه چیزی را باید فرض کنیم؟ طالبان افغانستان باید تحریک طالبان پاکستان را مجازات کنند اگر به دستور رهبر طالبان عمل نکنند.»

او افزوده است که تحریک طالبان پاکستان از خاک افغانستان سوءاستفاده می‌کند، بنابراین از این لحاظ نیز باید مجازات شوند.

درانی همچنین گفته است که جنگ‌جویان تی‌تی‌پی تحت کنترل طالبان افغانستان اند و با اجازه‌ی آ‌ن‌ها از مرز عبور کرده و فعالیت‌‌های خرابکارانه انجام می‌دهند.

وی یادآور شده است که طالبان افغانستان در حمله‌‌ی ۱۲ جولای در ژوب بلوچستان دست داشتند، زیرا سه مهاجم از میان پنج مهاجم شهروندان افغانستان بودند.

همچنین به‌گفته‌ی او، در حمله‌ی چیترال در ۶ سپتامبر، در میان ۱۲ مهاجم سه یا چهار مهاجر اهل افغانستان بودند.

درانی در بخشی از اظهارات خود گفته است که پیشنهادی برای جابجایی اعضای تحریک طالبان پاکستان از مناطق مرزی وجود داشت اما عملی نشد.

مقامات امنیتی پاکستان پیش از این اعلام کرده بودند که طالبان و پاکستان به تفاهم رسیده‌اند تا جنگ‌جویان تحریک طالبان پاکستان را از مناطق مرزی دور کنند، جایی که آنان به مرزهای پاکستان دسترسی نخواهند داشت.

به نوشته‌ی «دی پاکستان دیلی»، اسلام‌آباد حتا موافقت کرده بود که پروژه‌ی جابجایی را تأمین مالی کند، اما این اتفاق نیفتاد.