Photo: NRFnews_af

احمد مسعود در نشست مسکو: ارتباط منطقه و دنیا با افغانستان بر اساس خواست مردم این کشور باشد

احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در نشست مسکو گفته است که هرگونه ارتباط کشورهای منطقه و جهان با افغانستان باید استوار بر احترام به مردم این کشور و خواست آنان باشد. به‌گفته‌ی او، شرایط فعلی به «هیچ‌عنوان» رضایت و حمایت مردم افغانستان را با خود ندارد.

این نشست امروز (پنج‌شنبه، ۲ قوس) با حضور مخالفان طالبان و میزبانی «انستيتوت یک جهان عادل» و حمایت حزب عدالت روسیه برگزار شده است.

احمد مسعود در آغاز سخنرانی خود در این نشست گفته است که افغانستان در دو سال گذشته، به «یک سیاه‌چاله‌ی خفقان‌آور و بن‌بست تاریک فرو رفته است».

او گفته است: «افغانستان امروز، قانون اساسی ندارد، مشروعیت ندارد، پرچم ملی ندارد و نیمی نفوس آن زیر عنوان دین و برداشت غلط از دین به زندگی شبه‌بردگی سوق داده شده‌اند.»

آقای مسعود افزوده است که افغانستان به‌صورت «واضح و آشکار» مبدل به سرزمین «سیاه و مبهم» برای مردمش و یک بهشتی برای افراطیت، تروریسم و گروه‌های تبهکار شده است.

مسعود اضافه کرده است که طالبان افغانستان را به «طالبانستان» تبدیل کرده و حس تعلق را از مردم این کشور گرفته‎‌اند.

او گفته است که تا اکنون بین مردم افغانستان و طالبان، حتا زبان مشترک وجود ندارد و راهی که طالبان در پیش گرفته‌اند، «بیگانه با تاریخ و سنت‌های پسندیده‌ی جامعه و ملت افغانستان است».

رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در ادامه تأکید کرده است که هرگونه ارتباط کشورهای منطقه و جهان با افغانستان، باید استور بر احترام به مردم این کشور و خواست آنان باشد.

او گفته است: «هر ارتباط کشورهای منطقه و دنیا با افغانستان، باید که استوار بر احترام مردم و خواست مردم افغانستان باشد. هیچ رابطه‌ای استراتژیک بوده نمی‌تواند، مگر حمایت مردم آن کشور را همراه داشته باشد. شرایط فعلی به‌ هیچ عنوان حمایت و رضایت مردم افغانستان را با خود ندارد.»

رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» افزوده است که کلید رسیدگی به هر مورد و نگرانی منطقه و دنیا، کمک به مردم افغانستان برای رسیدن به یک حکومت مشروع و منتخب توسط خود مردم افغانستان است.

او گفته است: «حکومتی که به مردم خود پاسخ‌گو نباشد و احترام نکند، بدون شک نه به منطقه و دوستان تاریخی و استراتژیک ما در منطقه می‌تواند احترام کند و پاسخ‌گو باشد، نه به قوانین بین‌المللی و جهانی.»

آقای مسعود در ادامه به گزارش فریدون سینیرلی‌اوغلو، هماهنگ‌کننده‌ی ویژه سازمان ملل اشاره کرده و گفته است که این گزارش نیاز به تقویت و تکمیل دارد و از نظر او ضعیف و ناقص است.

او افزوده است که متن گزارش نکات ضعیفی دارد که در صورت تصویب آن به وخامت اوضاع در افغانستان می‌افزاید.

در بخشی از گزارش سینیرلی‌اوغلو به «نقشه راهی برای ادغام مجدد افغانستان در جامعه‌ی بین‌المللی» پرداخته شده و آمده است که طالبان خواستار شناسایی به‌عنوان حکومت افغانستان است که انجام این کار نیاز به پذیرش تعهدات افغانستان در کنوانسیون‌های بین‌المللی و اقدامات حسن نیت برای رعایت آن‌ها از طریق سیاست، قانون‌گذاری و عمل است.

فریدون سینیرلی‌اوغلو افزوده است: «نشان دادن این‌که مقام‌های دیفکتو (طالبان) تعهدات معاهده‌ی افغانستان را تحت قوانین بین‌المللی به رسمیت می‌شناسند و قادر به اجرای آن هستند، یک گام کلیدی در این نقشه راه و برای هر پیشرفت رو به جلو در عادی‌سازی و به رسمیت‌شناختن ضروری است.»

احمد مسعود اما در نشست امروز در مسکو گفته است که طالبان در ۳۰ سال گذشته به‌جز به توافق امریکا به هیچ تعهد و توافقی پابند نبوده‌اند.

او تأکید کرده است: «اگر جهان در شناخت هر حکومت و گروهی که در افغانستان به‌میان می‌آیند، بدون در نظر گرفتن خواست مردم افغانستان اقدام بکند، جز این‌که به وخامت بیافزاید، راه‌حلی ارائه نخواهد کرد.»

رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» در ادامه به آنچه که «راه‌حل‌های اساسی خواند» نیز اشاره کرده است.

پذیرفتن و اعتراف به این‌که افغانستان در بحران عمیق و شدید سیاسی، اقتصادی و امنیتی فرو رفته است، ایجاد چتر بزرگ برای جمع‌کردن نیروهای سیاسی و حل‌وفصل قضیه، سهم‌دهی مردمی در همه‌پرسی برای تعیین نوعیت نظام سیاسی و همچنین ایجاد حکومت برخواسته از اراده‌ی مردم از راهکارهای آقای مسعود بود.

او گفته است که افغانستان برای اجرای این راهکارها نیاز به همکاری منطقه و جهان دارد.

آقای مسعود در عین حال گفته است که طرف‌دار جهت‌گرفتن با هیچ قدرت و بلوک‌های نظامی جهان نیست، بلکه می‌خواهد افغانستان با اجماع داخلی و ثبات ملی در هم‌سویی با منطقه و جهان، سیاست دوستی با همه و دشمنی با هیچ‌کس را پیشه کند تا خود را از چرخه‌ی خشونت و ستیزه‌گری بیرون راند.