۵۰۰ کامیون ایرانی گیرمانده در مرز اسلام‌قلعه به آن کشور بازگشته‌اند

اتاق خبر

رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که ۵۰۰ کامیون این کشور که در مرز اسلام‌قلعه افغانستان گیر مانده‌ بودند، به آن کشور بازگشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسین نوری‌زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی ولایت خراسان رضوی ایران امروز (یک‌شنبه، ۱۸ سنبله) گفته است: «زمینه‌‌ی بازگشت ۷۰۰ دستگاه ناوگان باری ایرانی که پیش از این در گمرک اسلام‌قلعه افغانستان منتظر ورود به کشور بودند فراهم شده است و تا اکنون ۵۰۰ دستگاه از این ناوگان به کشور بازگشته‌اند.»

او افزوده است: «رانندگان ایرانی تمایل به انتقال ناوگان به اسلام‌قلعه ندارند و از این‌رو گروهی از رانندگان محلی تایبادی با عنوان راننده‌ی واسطه، ناوگان ایرانی را به اسلام‌قلعه برده، بار را تخلیه می‌کنند و دوباره تریلر را به کشور بازمی‌گردانند.»

این مقام ایرانی گفته است که اما مشکل این‌جا است که این رانندگان به اسلام‌قلعه می‌روند و پس از چند روز رها کردن تریلر و سپس تخلیه بار در اسلام‌قلعه، با تأخیر تریلر را به ایران بازمی‌گردانند.

او در ادامه گفته است که «‌به‌واسطه‌ی عدم پابندی طرف افغانستانی به تأمین زیرساخت‌های حمل‌ونقلی و دیگر تعهدات مورد توافق دو کشور و ناهماهنگی شرکت‌های حمل‌ونقل در به کارگیری راننده‌ی واسطه (راننده‌ای به غیر از صاحب ناوگان) موجب بروز مشکلات و ماندن تریلر در گمرک اسلام‌قلعه شده است.»

پیش از این مهدی شیردل، فرماندار تایباد ایران گفته بود که ۷۰۰ کامیون این کشور در گمرک‌های هرات و اسلام‌قلعه افغانستان متوقف شده‌اند.

او افزوده بود که معطلی کامیون‌های خالی ایرانی در هرات و اسلام‌قلعه باعث گلایه‌ی صنف بزرگ کامیون‌داران ایرانی شده و مسئولان افغانستانی با این اقدامات به‌دنبال افزایش فعالیت کامیون‌های کشور خود هستند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه