اطلاعات روز: عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی چین را مناسبترین میانجی برای گفتوگوهای صلح حکومت با طالبان خوانده است. او دیروز در سخنرانی خود در دهلی نو، پایتخت هند گفت که مقامهای حکومت چین در چندماه اخیر برای تشویق طالبان در زمینهی گفتوگوهای مستقیم با حکومت، سه بار با نمایندگان آنان دیدار داشتهاند.
رییس اجرایی در ادامه تأکید کرد که با توجه به روابط چین با پاکستان، این کشور میانجی خوبی برای آغاز گفتوگوهای صلح حکومت با طالبان است. بحث گفتوگوهای صلح در چند ماه اخیر گرم شده و گزارش شده که قرار است این مذاکرات در ماه جاری با طالبان در کابل یا اسلامآباد آغاز شود.
در این مذاکرات پاکستان نقش کلیدی دارد و حال شماری از اعضای شورای ملی از صداقت پاکستان در این زمینه ابراز نگرانی کردهاند. عبدالرووف ابراهیمی، رییس مجلس دیروز هشدار داد، اگر همزمان با گفتوگوهای صلح، جنگ در کشور پایان نیابد، این گفتوگوها شاید دسیسهای تازه برای کشور باشد.
او در ادامه گفتوگوهای صلح در پشت درهای بسته را غیرقابل قبول خواند و گفت، هیچ گفتوگویی نباید از دید مردم پنهان بماند. از سوی دیگر، شماری از اعضای مجلس گفتوگوهای تازهی صلح را تکفردی و به سود پاکستان خواندند. پیش از این رییس مجلس سنا گفته بود، از صداقت پاکستان در این زمینه اطمینان ندارد و حکومت باید از آن کشور تضمین بخواهد.
رییس مجلس سنا گفت، گفتوگوهای صلحی را نمیخواهیم که طالب به داعش تبدیل شود و باز هم در کشور خون بریزد. شماری از سناتوران باور دارند، در حال حاضر پروژهی طالب پایان یافته و پروژهی دیگری به نام داعش، با امکانات قوی پاکستان، عملاً در منطقه آغاز شده است.
اما رییس اجرایی دیروز در هند گفت که حکومت در روند گفتوگوهای صلح واقعبینانه عمل میکند و با گذشت زمان، صداقت پاکستان در این روند نیز معلوم خواهد شد. او افزود، پاکستان در زمینهی همکاری با روند گفتوگوهای صلح وعدهایی داده و اینکه آن را عملی میکند یا نه، در آیندهی نزدیک مشخص خواهد شد.
او گفت، اگر طالبان از سوی کشورهای همسایه حمایت نشود و در روند گفتوگوهای صلح اشتراک کند، ما از آنان استقبال خواهیم کرد. رییس ستاد مشترک ارتش پاکستان در سفر اخیرش به کابل گفت، اگر طالبان وارد مذاکرات صلح نشوند، لانههای این گروه دیگر در این کشور جایی نخواهند داشت. با اینحال، صداقت پاکستان در این زمینه را زمان پاسخ خواهد داد.