NARA & DVIDS Public Domain Archive

شاخص جهانی گرسنگی؛ کودکان در افغانستان قد کوتاه‌تر شده‌اند

شاخص جهانی گرسنگی در گزارش جدید خود گفته است که افغانستان در کنار نیجریه از جمله‌ی کشورهای است که میزان قد کوتاهی کودکان در آن بیشترین افزایش را داشته است.

بر اساس این گزارش که به تازگی منتشر شده است، ۴۴.۶ درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان نسبت به سن خود، قد کوتاه‌تر هستند.

شاخص جهانی گرسنگی گفته است قد کوتاهی کودکان ناشی از ابتلای آنان به سوءتغذیه حاد است.

افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی سال ۲۰۲۴ میلادی با ۳۰.۸ نمره، در رتبه‌ی ۱۱۶ جهان در میان ۱۲۷ کشور قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، افغانستان در «سطح جدی» گرسنگی قرار دارد و ۳۰.۸ درصد جمعیت آن، دچار سوءتغذیه هستند.

در گزارش شاخص جهانی گرسنگی همچنین آمده است که ۳.۸ درصد از کودکان زیر پنج سال افغانستان نسبت به سن خود وزن کمتری دارند و ۵.۸ درصد کودکان قبل از سن پنج سال می‌میرند.

بر اساس این گزارش، وضعیت امنیت غذایی در افغانستان به‌دلیل جنگ، بی‌ثباتی اقتصادی و فجایع طبیعی که زراعت و کمک‌رسانی را مختل می‌کنند، وخیم‌تر شده است.

در این گزارش آمده است که از سال ۲۰۱۶ به بعد، امتیاز افغانستان در شاخص گرسنگی افزایش یافته که عمدتاً ناشی از افزایش میزان گرسنگی است.

طبق این گزارش، خانواده‌ها در افغانستان به‌دلیل کمبود غذا، مجبور هستند که استراتژی‌های بسیار سخت‌گیرانه‌ای را استفاده کنند.

وضعیت جهانی گرسنگی

در گزارش شاخص جهانی گرسنگی آمده است که پیشرفت اندکی در زمینه‌ی کاهش گرسنگی در جهان از سال ۲۰۱۶ به این‌سو صورت گرفته است و چشم‌انداز رسیدن به هدف «گرسنگی صفر» تا سال ۲۰۳۰ میلادی، «بسیار بد» است.

شاخص جهانی گرسنگی در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۸.۳ تعیین شده است که نسبت به سال ۲۰۱۶ اندکی کم‌تر است و پیشرفت کمی را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، چالش‌های متعدد و متوالی جهانی بیشترین ضربه را به فقیرترین کشورها و مردم جهان وارد کرده و نابرابری ساختاری را تشدید کرده است.

طبق این گزارش، این چالش‌ها عبارتند از درگیری‌های مسلحانه در مقیاس بزرگ، تأثیرات فزاینده‌ی تغییرات اقلیمی، قیمت بالای مواد غذایی داخلی، اختلالات بازار، بدهی بالا میان کشورهای با درآمد پایین و متوسط، نابرابری درآمد و رکود اقتصادی.

در این گزارش آمده است که درگیری‌های چون جنگ در غزه و سودان، شبح قطحی را در جهان برانگیخته و به بحران‌های غذایی استثنایی منجر شده است.

مطابق این گزارش، علاوه بر این، درگیری‌های داخلی در کشورهای مثل جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، مالی و سوریه نیز باعث ایجاد بحران غذایی شده است.

در این گزارش نقض حق غذا و تبعیض جنسیتی نیز از عوامل افزایش میزان گرسنگی در کشورهای مختلف دانسته شده است.

شاخص جهانی گرسنگی تقویت مسئولیت پذیری، رعایت قوانین بین‌المللی در زمینه‌ی دسترسی به غذا، از بین بردن تبعیض جنسیتی، پاسخ به موقع به شوک‌های اقتصادی و بحران‌ها، مقابله با تغییرات اقلیمی، کمک به توانمندسازی جوامع آسیب‌پذیر و توزیع برابر منابع عمومی را از راه‌کارهای کاهش میزان گرسنگی در جهان دانسته است.