طالبان در دایکندی دو مرکز آموزشی را تعطیل و استادان آن را بازداشت کردند

آذر
Photo: M. Raja

منابع در ولسوالی‌های خدیر و سنگ‌تخت‌وبندر ولایت دایکندی می‌گویند که طالبان دو مرکز آموزش زبان انگلیسی را بسته و شماری از استادان آن‌ها را بازداشت کرده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع در خدیر، استخبارات طالبان دیروز (یک‌شنبه، ۲۳ جدی) مدیر و دو استاد مرکز آموزش زبان انگلیسی «افق جدید» را بازداشت کرده‌ است. این مرکز در منطقه‌ی کورگه ولسوالی خدیر قرار دارد.

یکی از منابع به روزنامه اطلاعات روز گفت که سید حبیب، مدیر این مرکز آموزشی و عبدالرازق تقی‌پور و آصف راهش استادان آن در بند استخبارات طالبان در خدیر به‌سر می‌برند.

منبع اضافه کرد که چهار استاد زن مرکز آموزشی «افق جدید» نیز توسط طالبان بازداشت شده بودند، اما با ضمانت رها شده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع، نیروهای استخبارات وسایل دفتر و کمپیوترهای این مرکز آموزشی را نیز با خود برده‌اند.

منبع گفت که طالبان دلیل بازداشت این افراد را «تدریس زبان انگلیسی و ترویج فرهنگ کفری و عدم توجه به قوانین امارت و نبود مضامین دینی» خوانده‌اند.

هم‌زمان منابع معتبر در ولسوالی سنگ‌تخت‌وبندر هم طالبان در این ولسوالی نیز مرکز آموزش «افق جدید» را تعطیل و سه استاد آن را بازداشت و زندانی کرده‌اند.

منابع از این سه نفر به‌‌نام‌های اسد حلیمی، مهدی فرزاد و جمال‌الدین پیمان نام می‌برند و می‌گویند که آنان از دیروز به این‌طرف در بند طالبان قرار دارند.

به‌گفته‌ی منابع، پادرمیانی موسفیدان و مردم برای رهایی این استادان بی‌نتیجه بوده است.

مؤسسه «افق جدید» در چند ولسوالی دایکندی نمایندگی و مراکز آموزشی دارد. به گفته منبع، این مؤسسه پس از تعلیق مؤسسه خارجی «جی‌آراس» به فعالیت آغاز کرده است.

یک منبع گفت که مسئول این مؤسسه پس از ممنوعیت آموزش دختران، درباره‌ی جذب دانش‌آموزان بالاتر از صنف ششم دختر هشدار دریافت کرده بود و پس از این هشدار، تنها دختران خردسال اجازه‌ی آموزش داشتند.

طالبان به‌تازگی در برخی از ولایت‌ها مراکز آموزشی را نیز به‌روی دختران بسته‌ کرده‌اند.

این گروه پیش از این مکاتب، دانشگاه‌ها و انستیتوت‌های صحی را به‌روی دختران و زنان بسته کرده‌ بود.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه