دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان در دیدار با روزا اوتنبایوا، رییس دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بر تمرکز کمکهای بشردوستانه بر تطبیق پروژهها و فعالیتهای انکشافی تأکید کرده است.
وزارت اقتصاد روز سهشنبه (۲۵ جدی) با نشر خبرنامهای از گفتوگوی دینمحمد حنیف با رییس دفتر سازمان ملل متحد و هیأت این سازمان خبر داده است.
در خبرنامهی وزارت اقتصاد طالبان آمده است که در این دیدار دو طرف دربارهی تطبیق مؤثر و شفاف روند کمکهای بشردوستانه در مطابقت به نیازمندیهای اقتصادی و اولویتهای انکشافی مردم با توجه به انکشاف متوازن بحث شده است.
سرپرست وزارت اقتصاد طالبان مشارکت و حمایت جامعهی جهانی را مهم دانسته و تأکید کرده است که در سال ۲۰۲۵ میلادی تمرکز بیشتر به تطبیق پروژهها و فعالیتهای انکشافی صورت گیرد تا بهگفتهی او، از این طریق زمینهی اشتغال در سکتورهای مختلف فراهم شده و در حل مشکلات معیشتی، کاهش میزان فقر و بیکاری مؤثر واقع شود.
فقر و بیکاری پس از حاکمیت طالبان افزایش یافته است.
طالبان مدعی هستند که سیاست «اقتصادمحور» تطبیق میکنند، اما در این سه سال با وجود استخراج گستردهی معادن کشور و جمعآوری مالیات از مردم، وضعیت اقتصادی بهبود نیافته است.
این گروه از جانب دیگر با وضع محدودیتهای شدید بر شهروندان، بهویژه زنان بیکاری و فقر را تشدید کرده است.
دفتر هماهنگکنندهی سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمکها (اوچا) میگوید که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت و برای کمکرسانی نیاز به ۲.۲۴ میلیارد دالر بودجه است.
بهگفتهی اوچا، در سال جاری میلادی ۱۴.۸ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای غذایی و کشاورزی برای زنده ماندن نیاز دارند.
اوچا در سال ۲۰۲۴ میلادی برای کمکرسانی به مردم افغانستان ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده بود؛ اما طبق آخرین گزارشهای سازمان ملل متحد، حدود ۴۰ درصد این بودجه تأمین شده بود.