photo: MWL

سازمان همبستگی جهان اسلام ۱.۵ میلیون دالر برای رسیدگی به نیازهای کودکان در پاکستان، چاد و افغانستان کمک کرد

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که سازمان همبستگی جهان اسلام (ام‌دبلیو‌ال) با این نهاد توافق‌نامه‌ای به ارزش ۱.۵ میلیون دالر برای رسیدگی به نیازهای کودکان در کشورهای پاکستان، چاد و افغانستان امضا کرده است.

یونیسف در اعلامیه‌‌ای که دیروز (سه‌شنبه، ۲۵ جدی) منتشر کرده، گفته است که این توافق‌نامه در حاشیه‌ی کنفرانس بین‌المللی «آموزش دختران در جوامع مسلمان؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» در اسلام‌آباد میان نماینده‌ی این نهاد در پاکستان و مدیرکل مشارکت‌های استراتژیک سازمان همبستگی جهان اسلام امضا شده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته است که با این کمک برای کودکان در پاکستان و چاد برنامه‌های آموزشی راه‌اندازی می‌کند و در افغانستان خدمات مراقبت از مادران، نوزادان و کودکان را تقویت می‌کند.

عبدالله فاضل، نماینده‌ی یونیسف در پاکستان گفته است که این توافق‌نامه از برنامه‌ی «آموزش مهارت‌های سبز برای دانش‌آموزان آموزش غیررسمی» در پاکستان حمایت می‌کند تا نوجوانان و به‌ویژه دختران را با مهارت‌های سبز و دیجیتال ضروری مجهز کند.

او افزوده است که این برنامه قابلیت اشتغال آنان را افزایش داده و به آنان قدرت می‌دهد تا در آینده‌ی پایدار سهیم باشند.

نماینده‌ی یونیسف گفته است که با این کمک در کشور چاد نیز از برنامه‌ی «نوسازی مدارس قرآنی در منطقه‌ی لاک» حمایت می‌شود تا دسترسی به آموزش و محیط یادگیری در مدارس قرآنی را بهبود بخشد که شامل آموزش آموزگاران، ساخت ۱۲ صنف درسی، و تأمین آب آشامیدنی برای ۵۰۰ دانش‌آموز در دو مدرسه است.

او افزوده است که با این کمک برای افغانستان نیز برنامه‌ی «بهبود کیفیت مراقبت‌های بهداشتی برای خدمات سلامت مادر، نوزاد و کودک» طراحی شده است تا دسترسی به خدمات باکیفیت و استفاده از آن در سراسر کشور افزایش یابد.

به‌گفته‌ی نماینده‌‌ی یونیسف، این برنامه با تقویت مراکز صحی، تجهیز آن‌ها به لوازم ضروری، و بهبود شیوه‌های بالینی، هدف دارد تا میزان مرگ‌ومیر مادران و نوزادان را در افغانستان کاهش دهد.

شیما لقمانی، مدیرکل مشارکت‌های استراتژیک سازمان همبستگی جهان اسلام گفته است که این توافق‌نامه از ابتکارات مهم این اتحادیه در راستای حمایت از آموزش دختران است که بر آینده‌ی میلیون‌ها دختر تأثیر مثبت برجای می‌گذارد.

او افزوده است که این ابتکارات شامل برنامه‌هایی می‌شود که هدف نهایی آن‌ها افزایش آگاهی در مورد آموزش دختران و رفع تصورات غلط در مورد حق قانونی آموزش آنان است.

این توافق‌نامه در حالی امضا شده است که طالبان پس از تسلط مجدد خود بر افغانستان آموزش و تحصیل دختران را منع کرده‌‌اند.

شیخ محمد عیسی، دبیرکل سازمان همبستگی جهان اسلام در سخنرانی خود در کنفرانس آموزش دختران در جوامع مسلمان در اسلام‌آباد گفت که در اسلام هیچ محدودیتی برای آموزش دختران نیست و هیچ «جنایتی» بزرگ‌تر از محروم کردن زنان و دختران از حق آموزش نیست.