قتل‌های مرموز؛ ۱۹ نفر طی یک هفته کشته شده‌اند

Photo: Sent to Etilaatroz

براساس آمار گردآوری‌شده توسط روزنامه اطلاعات روز، طی هفته‌ی اخیر دست‌کم ۱۹ نفر در کشور در قتل‌های مرموز که عاملان آن «افراد مسلح ناشناس» عنوان شده، به قتل رسیده‌اند.

این‌ قتل‌ها از روز یک‌شنبه هفته‌ی گذشته تا آخر این هفته (جمعه، ۱۲ دلو) از کابل و پنج ولایت دیگر گزارش شده است. مرگ‌بارترین رویداد، کشتار گروهی ۱۰ عضو یک خانواده در ولایت خوست است.

در این هفته، انفجارهای ماین و مهمات به‌جامانده از جنگ نیز در ولایت‌های لغمان و قندهار جان پنج کودک را گرفته‌اند.

قتل دو مرد در فاریاب

یک‌شنبه‌ (۷ دلو)، دو مرد در روستای «یریم چهاریک» ولسوالی خواجه سبزپوش ولایت فاریاب، هنگامی که از یک مراسم عروسی می‌آمدند، توسط «افراد مسلح ناشناس» به قتل رسیدند.

عکس: ارسالی به اطلاعات روز

منابع در گفت‌وگو با روزنامه اطلاعات روز از این دو نفر به‌نام‌های عبدالرحیم و محمد نام برده‌اند.

به‌گفته‌ی منابع، یکی از قربانیان کارگری بود که به‌تازگی برای برگزاری مراسم عروسی پسرش از ایران برگشته بود و دیگری نیز کشاورز بود.

براساس اطلاعات منابع، مهاجمان پس از قتل موفق به فرار شده‌اند و هنوز انگیزه‌ی این قتل روشن نیست.

قتل دو برادر در ننگرهار

روز دوشنبه (۸ دلو)، دو برادر در منطقه‌ی سلطان‌پور ولسوالی سرخ‌رود ولایت ننگرهار به قتل رسیدند.

طایب حماد، سخن‌گوی فرماندهی امنیه‌ی طالبان در ننگرهار انگیزه‌ی قتل این دو نفر را دشمنی شخصی خواند.

منابع می‌گویند که این دو برادر با ریکشا سبزی‌‌فروشی می‌کردند.

یک منبع انگیزه‌ی قتل را دشمنی خوانده و ادعا کرد که یکی از این دو برادر با یک زن بیوه ازدواج کرده بود و از طرف خانواده‌ی قبلی زن تهدید شده بود.

سخن‌گوی پولیس طالبان به این پرسش که آیا عاملان قتل مشخص است یا خیر، پاسخ نداد.

قتل ۱۰ عضو یک خانواده در خوست

سه‌شنبه‌شب (۹ دلو)، «افراد مسلح ناشناس» در منطقه‌ی «بوخانه»ی ولسوالی علی‌شیر ولایت خوست، ۱۰ عضو یک خانواده، به‌شمول زنان و کودکان را تیرباران کردند.

عکس: ارسالی منابع

گزارش شده است که یکی از زنان قربانی سه‌گانگی حامله بوده است. روزنامه اطلاعات روز نتوانسته است این گزارش را تأیید کند.

مستغفر گربز، سخن‌گوی والی طالبان در خوست از بازداشت چندین مظنون در پیوند به این کشتار خبر داده است. اما تا اکنون درباره‌ی انگیزه‌ی این قتل گروهی چیزی نگفته است.

قتل یک فرمانده پیشین پولیس در هلمند

سه‌شنبه (۹ دلو)، یک نظامی پیشین به‌نام فیض‌الله معراج حوالی ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه‌ی پیش‌ازچاشت در ساحه‌ی حوزه‌ی هفتم شهر لشکرگاه، مرکز هلمند توسط دو فرد مسلح ‌سوار بر موتورسایکل کشته شد.

به‌گفته‌ی منابع، فیض‌الله معراج باشنده‌ی اصلی منطقه‌ی «کنجک» ولسوالی موسی قلعه بود و در حکومت پیشین در صفوف نیروهای پولیس به‌عنوان افسر وظیفه داشت.

به‌گفته‌ی منبع، فیض‌الله پس از سقوط جمهوریت در مسیر هلمند-قندهار تاکسی‌رانی می‌کرد.

منابع اضافه کردند که این نظامی پیشین طی سه سال اخیر دو بار توسط طالبان بازداشت و شکنجه شده‌ بود.

تا اکنون انگیزه‌ی قتل این نظامی پیشین و عاملان آن روشن نیست، اگرچه اکثرا طالبان متهم به انجام قتل‌های انتقام‌جویانه علیه نظامیان پیشین می‌شوند.

قتل دو برادر در کابل

شام روز سه‌شنبه (۹ دلو)، افراد مسلح در منطقه‌ی سرکوتل خیرخانه شهر کابل دو برادر ورزشکار را کشتند.

به‌گفته‌ی منابع، این برادران عرفان و توفان نام داشتند و هنگامی که از مسجد برمی‌گشتند، در نزدیکی خانه‌ی‌شان توسط دو فرد مسلح با تفنگچه مورد حمله قرار گرفتند.

یک منبع گفت که خانه‌ی این دو جوان در ساحه‌ی کوتل خیرخانه در کوچه‌ای موسوم به «مارشال فهیم» است.

هنوز انگیزه‌ی قتل این دو برادر روشن نیست. طالبان تا اکنون درباره‌ی این رویداد اظهارنظر نکرده‌اند.

قتل یک مرد در جوزجان

جمعه (۱۲ دلو)، منابع در جوزجان گفتند که «افراد ناشناس» پیش‌ازچاشت روز جمعه، در ولسوالی آقچه‌، یک راننده‌ی جوان را به قتل رسانده‌اند.

مسئولان محلی طالبان در جوزجان قتل این جوان را تأیید کرده‌ و گفته‌اند که تلاش‌ها برای شناسایی عاملان این قتل آغاز شده است. هویت مقتول و انگیزه‌ی این قتل تا اکنون روشن نیست.

عکس: ارسالی به اطلاعات روز

قتل یک مرد در ننگرهار

جمعه (۱۲ دلو)، منابع در ولایت ننگرهار نیز می‌گویند که جسد یک مرد در منطقه‌ی «کابل کمپ» ولسوالی بهسود این ولایت پیدا شده است.

عکس: ارسالی به اطلاعات روز

به‌گفته‌ی این منبع، آثار و علایم روی بدن متوفی حاکی از آن بود که او ابتدا شکنجه شده و سپس حلق‌آویز شده است. به‌گفته‌ی این منبع، هویت مقتول و انگیزه‌ی این قتل هم تا اکنون روشن نیست.

این رویدادها تنها شامل مواردی هستند که رسانه‌ای شده است. با توجه به محدودیت دسترسی به اطلاعات و سانسور توسط طالبان، ممکن است که موارد دیگر نیز رخ داده باشد، اما رسانه‌ای نشده باشد.

قتل دست‌کم ۱۸ نفر در یک هفته در حالی است که طالبان مدعی تأمین امنیت سراسری هستند.

طی سه سال گذشته موارد چشم‌گیری از قتل‌های مرموز گزارش می‌شود که عوامل آن‌ها «افراد مسلح ناشناس» عنوان می‌شود.

انفجار ماین

در کنار قتل‌های مرموز، در هفته‌ی گذشته از دست‌کم دو مورد انفجار مرگ‌بار ناشی از ماین و مهمات به‌جامانده از جنگ نیز گزارش شده است. در این رویدادها دست‌کم پنج کودک جان باخته‌اند.

آخرین رویداد، پیش‌ازچاشت روز جمعه (۱۲ دلو) در ولسوالی علی‌شینگ ولایت لغمان بود که براثر انفجار یک سرگلوله‌ سه کودک جان باختند.

فرماندهی امنیه‌ی طالبان در لغمان افزوده است که این کودکان پس از پیداکردن این سرگلوله به آن ضربه زدند که باعث انفجار و مرگ شان شده است.

این فرماندهی گفته است که کودکان قربانی ۱۰، ۱۱ و ۱۳ ساله بودند.

رویداد نخست، صبح روز دوشنبه (۸ دلو)، انفجار یک سرگلوله‌ی به‌جامانده از جنگ در اسپین‌بولدک قندهار در جنوب کشور بود که جان دو کودک را گرفت.

انفجار مواد انفجاری باقی‌مانده از جنگ در بخش‌های مختلف کشور همواره از کودکان قربانی گرفته است.

براساس گزارش جدید بخش حقوق‌‌ بشر یوناما، تنها در سه ماه آخر سال ۲۰۲۴ میلادی، ۶۴ نفر در افغانستان براثر انفجار ماین و مواد انفجاری کشته یا زخمی شده‌اند که بیشتر آنان کودکان بوده‌اند.