sf.org

داکتران بدون مرز: روزانه دست‌کم یک کودک در افغانستان براثر ابتلا به سرخکان جان می‌دهد

سازمان داکتران بدون مرز از افزایش چشم‌گیر بیماری سرخکان در سال جاری میلادی در افغانستان خبر داده و گفته است که روزانه دست‌کم یک کودک براثر این بیماری جان می‌دهد.

این نهاد امروز (چهارشنبه، ۲۲ حوت) با نشر گزارشی گفته است که این آمار تقریباً سه برابر تعداد مرگ‌ومیر ناشی از سرخکان در بازه زمانی مشابه در سال گذشته میلادی است.

داکتران بدون مرز گفته است که این آمار را از شفاخانه‌های تحت مدیریت خود در مزارشریف، هرات و هلمند بدست آورده است.

این نهاد افزوده است که در هشت هفته اول سال جاری میلادی در این سه شفاخانه، چهار هزار و ۷۹۹ کودک با علائم مشکوک به سرخکان شناسایی شدند که ۲۵ درصد آنان نیاز به بستری‌ و ۷۵ درصد دیگر نیاز به درمان سرپایی داشتند.

میکائیل لوپای، نماینده داکتران بدون مرز در افغانستان گفته است: «سرخکان می‌تواند بیماری کشنده‌ای باشد، به‌ویژه برای کودکانی که دچار سوءتغذیه یا بیماری‌های مادرزادی قلبی هستند. در عین حال، این بیماری با واکسین قابل پیشگیری است، اما پوشش واکسیناسیون در افغانستان همچنان پایین است.»

داکتران بدون مرز گفته است که منابع بیشتری برای مقابله با این بیماری اختصاص داده است، اما در حال حاضر فضای کافی برای بستری‌کردن بیماران ندارد.

این سازمان افزوده است که شیوع سرخکان تأثیرات سنگینی بر کودکان و والدین گذاشته است و این بحران نیازمند تلاش‌های قاطع و جمعی برای اجرای واکسیناسیون هدفمند و تأمین گسترده کیت‌های درمان سرخکان است.

داکتران بدون مرز گفته است که اجرای واکسیناسیون سریع و هدفمند در مناطقی که بیشترین شیوع سرخک را دارند، می‌تواند تعداد موارد ابتلا را کاهش داده و در نتیجه، بسترهای شفاخانه‌ها را برای کودکانی که به بیماری‌های غیرقابل پیشگیری مبتلا هستند، آزاد کند.