Photo: IRNA

ایران و طالبان در فراه و بیرجند قنسولگری ایجاد می‌کنند

محمدرضا هاشمی، والی خراسان جنوبی ایران گفته است که در سال جاری خورشیدی تلاش می‌شود که قنسولگری ایران در شهر فراه افغانستان و قنسولگری طالبان در شهر بیرجند ایران راه اندازی شود.

به گزارش ایرنا، او گفته است که این اقدام جهت تسهیل تردد اتباع، تجار و سرمایه‌گذاران و نیز توسعه روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور انجام می‌شود.

والی خراسان جنوبی ایران گفته است که این ولایت با دارا بودن بیشترین مرز مشترک با افغانستان و چهار بازارچه مرزی، ظرفیت‌ های بسیار بالایی برای توسعه مبادلات تجاری با افغانستان دارد.

او افزوده است که در سال ۱۴۰۴ همچنین به دنبال بازگشایی و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی یزدان، میل ۷۳ و دوکوهانه هستند.

والی خراسان جنوبی ایران گفته است که ۹۵ درصد از حجم صادرات این ولایت به افغانستان است و به همین دلیل مرز این ولایت با افغانستان، به عنوان یک مزیت مهم اقتصادی شمرده می‌شود.

ایران و طالبان از زمان تسلط دوباره‌ی این گروه بر افغانستان تعامل گسترده سیاسی و اقتصادی داشته‌اند.

ایران سفارت و قنسولگری‌های افغانستان را به طالبان واگذار کرده و سفارت و قنسولگری‌های خود در افغانستان را نیز فعال نگهه داشته است.

ایران همچنین پس از تسلط دوباره‌ی طالبان بر افغانستان به بزرگ‌ترین صادرکننده کالا به افغانستان تبدیل شده است.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *