حمله‌ی طالبان به خاک پاکستان؛ ارتش پاکستان از نابودی چهار پهپاد ابتدایی خبر داد

اطلاعات روز
Photo: @MoDAfghanistan2

وزارت دفاع طالبان اعلام کرده است که به مناطقی در بلوچستان و خیبرپختونخوا «حملات هوایی» انجام داده، اما ارتش پاکستان می‌گوید «چهار پهپاد ابتدایی» طالبان را که بر فراز بلوچستان به پرواز درآمده بودند، نابود کرده است.

وزارت دفاع طالبان با نشر خبرنامه‌ای گفته است که نیروهای این گروه سه‌شنبه‌شب (۹ سرطان) بر «مراکز مشترک داعش و عناصر شروفساد» در منطقه‌ی «سرانان» ولسوالی پشین ایالت بلوچستان پاکستان حملات هوایی انجام داده‌اند.

این وزارت همچنین مدعی است که در منطقه‌ی «قنبرخیل» ایالت خیبرپختونخوا بر یک «مرکز داعش» و در منطقه‌ی «گرم‌چشمه» مربوط دره شاه‌سلیم چترال نیز بر یک «مرکز مشترک داعش و عناصر شروفساد» حملات موفقانه‌ی هوایی انجام شده است.

طالبان گفته‌اند که از این مراکز برای انجام «فعالیت‌های تخریبی و طراحی حملات در افغانستان» استفاده می‌شد و به‌عنوان «مرکز هماهنگی بمباران‌هایی عمل می‌کرد که در آن‌ها افراد ملکی افغانستان هدف قرار گرفته بودند».

وزارت دفاع طالبان مدعی است که «در این حملات به داعش، عناصر شروفساد و حامیان آنان تلفات سنگین جانی و خسارات مالی وارد شده است».

در همین حال، ارتش پاکستان صرفا اقدام طالبان برای حمله به بلوچستان را تأیید کرده و در مورد حملات ادعایی به خیبرپختونخوا چیزی نگفته است.

ارتش پاکستان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که طالبان افغانستان سه‌شنبه‌شب «چهار پهپاد ابتدایی» را در امتداد مرز بلوچستان پاکستان به پرواز درآوردند ولی کل آن‌ها نابود شدند.

ارتش پاکستان نوشته است: «پلتفرم‌های هوایی متخاصم بلافاصله توسط شبکه قوی پدافند هوایی پاکستان شناسایی شدند. نیروهای امنیتی با نشان دادن آمادگی عملیاتی بالا، هر چهار پهپاد ورودی را با استفاده از اقدامات متقابل پیچیده با موفقیت خنثا کردند.»

پاکستان گفته است: «چنین ترفندهایی از سوی رژیم طالبان افغانستان با هدف گمراه کردن مردمی که تحت سرکوب آنان رنج می‌برند، انجام می‌شود.»

ارتش پاکستان هشدار داده است که اگر طالبان افغانستان همچنان به تحریک پاکستان ادامه دهند، «پاسخ مناسبی» دریافت خواهند کرد که برای آنان «هزینه‌ی سنگینی» خواهد داشت.

اما ارتش پاکستان در مورد ادعای طالبان مبنی بر حمله‌ به مناطق قنبرخیل و گرم‌چشمه چیزی نگفته است.

این حمله‌ی طالبان به خاک پاکستان در حالی صورت می‌گیرد که پاکستان این هفته به سه ولایت افغانستان در امتداد مرز دیورند حمله کرد.

ارتش پاکستان یک‌شنبه‌شب (۸ سرطان) بر ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر حمله کرد و مدعی شد که ۲۵ عضو تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) را کشته‌ است.

اما طالبان می‌گویند در این حمله سه خانه‌ی ملکی هدف قرار گرفته و در مجموع ۳۶ فرد ملکی کشته و ۱۶۳ فرد ملکی دیگر، به‌شمول زنان و کودکان، زخمی شده‌‎اند.

یوناما کشته شدن ۲۸ نفر و زخمی شدن ۴۹ نفر را تأیید کرده است.

طالبان هشدار داده‌ بودند که از پاکستان «انتقام» می‌گیرند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه