مصادره‌ی زمین تحت عنوان «امارتی»؛ طالبان زمین‌های «شخصی» در قره‌باغ غزنی را به اجاره گذاشتند

اطلاعات روز

باشندگان منطقه‌ی باغ عطار و گل‌کوه ولسوالی قره‌باغ غزنی می‌گویند که طالبان زمین‌های زراعتی شخصی آنان را تحت عنوان «امارتی» مصادر کرده و در بخشی از آن شهرک می‌سازند و بخش دیگر آن را به اجاره گذاشته‌اند.

آنان در عریضه‌های متعدد خود که به ادارات طالبان فرستاده، گفته‌اند که این زمین‌ها «مورثی» است و آنان «قباله» و «سند شرعی» دارند. باشندگان منطقه‌ی باغ عطار و گل‌کوه سند مالیه‌دهی نیز در اختیار دارند و نسخه‌های آن‌ها را به اطلاعات روز فرستاده‌اند.

باشندگان منطقه‌ی باغ عطار و گل‌کوه می‌گویند که طالبان بدون بررسی اسناد و رسیدگی دعوی از طریق دادگاه، زمین‌ها را مصادر کرده‌اند.

مقدار این زمین‌ها در عریضه‌های مردم، هزار و ۸۰۰ جریب گفته شده است، اما یک منبع می‌گوید که مساحت زمین حدود دو هزار جریب است.

در عریضه‌ی مردم که عنوانی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نوشته شده، آمده است که این زمین‌ها از ابا و اجدادشان به میراث مانده است و آنان اسناد شرعی در دست دارند. باشندگان باغ عطار و گل‌کوه اشاره کرده‌اند که از سال ۱۳۲۷ خورشیدی قباله و سند شرعی دارند.

در این عریضه آمده است که علی‌رغم این اسناد، مدیریت مهاجران ولسوالی قره‌باغ بدون موجب شرعی زمین‌ها را تصرف کرده است.

به‌گفته‌ی منبع، در اوایل تسلط طالبان بر افغانستان، این گروه زمین‌های باغ عطار و گل‌کوه را به‌عنوان زمین دولتی تصرف کرده و شروع به ساخت شهرک کرده بود. به‌گفته‌ی منبع، گفته می‌شد که طالبان برای اعضای طالبان پاکستانی شهرک می‌سازند.

منبع می‌گوید که طالبان اخیرا باقی‌مانده این زمین را می‌خواهند به‌نام زمین «امارتی» برای اجاره به داوطلبی بگذارند.

او گفته است که این موضوع با مخالفت مردم روستای گل‌کوه مواجه شده و آنان چندین بار به نهادهای مختلف مراجعه کردند، اما موفق نشدند.

طالبان تا کنون چندین شهرک و هزاران جریب زمین را تحت عنوان زمین‌های «امارتی» مصادره کرده‌اند.

این گروه به‌تازگی برای باشندگان شهرک امید سبز در غرب کابل و شهرک نوآباد در غزنی دستور تخلیه صادر کرده‌ است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه