سیلاب در نپال و چین؛ ۱۶۵ نفر جان باخته و نزدیک به ۱۴۰۰ نفر مفقود اند

اطلاعات روز
photo: @RShivshankar / X

سیلاب ناگهانی در مرز نپال و تبت چین که در پی فروپاشی توده‌ای از یخ و سنگ از یخچال‌های طبیعی کوه هیمالیا به رودخانه، سرازیر شد، جان ۱۶۵ نفر را گرفته است و حدود هزار و ۴۰۰ نفر دیگر مفقود شده‌اند.

مقام‌های نپال و چین در آخرین آماری که امروز (پنج‌شنبه، ۵ سنبله) ارائه کرده، گفته‌اند که ۷۶۰ شهروند خارجی که بیشتر آنان را گردشگران تشکیل می‌دهند، در میان مفقودشدگان هستند.

سیلاب دو روز قبل در منطقه‌ی کوهستانی میان نپال و تبت چین رخ داد؛ راسوا در نپال و گیرونگ در تبت چین بیشترین تلفات انسانی و خسارت مالی را دیده‌اند.

ابی نارایان کافله، سخن‌گوی پولیس نپال، به رویترز گفته است که تا کنون جان باختن دست‌کم ۱۶۲ نفر و مفقودشدن ۸۲۶ نفر تأیید شده است.

او افزوده است که در میان مفقودشدگان نزدیک به ۵۰۰ نفر خارجی هستند. به‌گفته‌ی او، ۱۷۷ نفر از هند، ۶۳ نفر از امریکا، ۳۴ نفر از استرالیا، ۳۳ نفر از بریتانیا و ۲۵ نفر از کانادا مفقود شده‌اند.

هم‌زمان در تبت چین نیز آمار رو به افزایش است. مقام‌های پولیس در ناحیه‌ گیرونگ تبت گفته‌اند که تا صبح امروز جان باختن سه نفر تأیید شده و ۵۵۸ نفر، به‌شمول ۲۶۰ شهروند خارجی مفقود هستند.

ابی نارایان کافله، سخن‌گوی پولیس نپال، گفته است که این ارقام افزایش خواهد یافت، زیرا جست‌وجوها ادامه دارد و انتظار می‌رود اجساد بیشتری پیدا شود.

بیش از پنج هزار نیروی ارتش و پولیس نپال در عملیات جست‌وجو و نجات مشارکت دارند. نیروهای امدادی امروز ۱۲۵ نفر، از جمله ۲۰ شهروند خارجی را که در مناطق سیلاب‌زده گیر مانده بودند، نجات داده‌اند.

چرخبال‌ها نیز چادر، غذا و سایر کمک‌های اضطراری را به مناطق آسیب‌دیده منتقل می‌کنند.

بالندرا شاه، نخست‌وزیر نپال، برای بررسی وضعیت به منطقه‌ی بیدور در نواکوت رفته است.

بررسی سازمان زمین‌شناسی امریکا نشان داده است که ‌لرزه‌ای با بزرگی ۴.۴ درجه‌ی ریشتر که ابتدا عامل احتمالی حادثه تصور می‌شد، در واقع انرژی ناشی از فروپاشی یخ و سنگ یخچالی بوده است. این فروپاشی سپس جریان عظیمی از آب و آوار را در رودخانه لیهوند ایجاد کرد.

یکی از دلایل بالا بودن آمار مفقودان خارجی در این رویداد، این است که بسیاری از قربانیان برای زیارت «کایلاش ماناساروار» در تبت سفر کرده بودند.

ساگر پاندی، مدیر اجرایی یک شرکت گردشگری هیمالیا، به رویترز گفته است که ۱۵ هندی-استرالیایی در میان مفقودشدگان هستند.

او پس از مشاهده‌ی منطقه از داخل چرخبال، گفته است: «هیچ اثری از سکونت انسانی باقی نمانده است؛ همه‌چیز صاف شده است.»

امریکا اعلام کرده است ۵۰۰ هزار دالر کمک اضطراری ارائه می‌کند. سازمان ملل نیز از اعزام تجهیزات و نیرو برای کمک به جوامع آسیب‌دیده خبر داده است. هند و سایر کشورها نیز در عملیات امدادرسانی مشارکت دارند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه