اطلاعات روز: شورای عالی صلح افغانستان با تأکید بر مذاکرات بینالافغانی پروسهی صلح میگوید که تماسهای غیر رسمی با گروه طالبان بر قرار شده است.
محمد کریم خلیلی، رییس شورای عالی صلح امروز (سهشنبه، 26 جدی) در نشستی که زیر عنوان«کنفرانس ملی مشورتی جامعه مدنی، جوانان و زنان پیرامون صلح» از سوی این شورا برگزار شده بود گفت که این شورا بر اساس راهبرد جدید گفتگوهای صلح را دنبال میکند.
وی تاکید کردکه گفتگوهای غیر رسمی با مخالفان مسلح دولت در جریان است و این شورا روی چگونگی گفتگوهای صلح با مخالفین مسلح کار میکند.
خلیلی گفت:« اکنون ما روی هدف اصلی شورای عالی صلح تمرکز داریم، تماسهای غیررسمی با مخالفان مسلح در جریان است، شورای عالی صلح در هماهنگی با حکومت در راستای زمینهسازی و پیشبرد مذاکرات تلاش مینماید».
آقای خیلی افزود که هم اکنون شرایط مناسب در سطح ملی و بین المللی برای پیش برد پروسهی صلح به میان آمده و همهی جریانهای سیاسی و حکومت افغانستان از روند صلح اعلام حمایت کردهاند.
وی بیان داشت که اکنون یک نقشهی راه و رویکرد تازهی برای پیشبرد صلح در شورای عالی صلح ایجاد شده است.
آقای خلیلی با تاکید بر این که از شش ماه به این سو روشهای جدید برای رسیدن به صلح به پیش گرفته گفت:« چشم انداز صلح روشن است، از شش ماه به این سو روشهای جدید برای رسیدن به صلح به پیش گرفتیم که این روشها بر نقاط مثبت تجربههای شورا بنا یافته است این روشها بی طرفی و غیر جانبدار بودن شورای عالی صلح جز از آن است تا حدی دورنمای آینده را روشن کرده است.»
وی بیان داشت که تلاشهای صلح به کمک نشستهای برخی از رهبران سیاسی، مقامهای حکومتی و علما نتیجه موثری داشته است.
از سوی هم شورای عالی صلح میگوید که پاکستان هنوز به گونهی آشکار در روند صلح افغانستان مداخله میکند و نمیگذارد تا این روند به صورت عملی آغاز شود.
اکرم خپلواک، رییس دارالانشای شورای عالی صلح در نشست امروز گفت:«مداخله کشورهای منطقه که نمیخواهند روند صلح در افغانستان به گونه عملی تطبیق شود خصوصا مداخله صریح پاکستان، فعالیت گروههای مافیایی و شبکههای هراس افگن موانع اصلی آغاز عملی روند صلح است».
این اظهارات در حالی مطرح میشود که روز گذشته یک هیات متشکل از اعضای شورای عالی صلح و هر دو شاخهی از گروه طالبان به پادرمیانی حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، سومین دور مذاکرات صلح را در ترکیه برگزار کردهاند.
هرچند شاه حسین مرتضوی، سرپرست دفتر سخنگوی ریاستجمهوری گفته است که در نشست ترکیه هیچ کس از حکومت افغانستان نمایندگی نمیکند. در حالی که یکی از کسانی که در این نشست شرکت کرده، عباس بصیر، مشاور رییس جمهور است.
و همچنین نماینده گی این چند تن از سران ارشد طالبان از سوی ذبیح الله مجاهد و ملا عبدالمنان نیازی سخنگویان دو شاخهی طالبان رد شده است.