وزارت خارجه: ضرورت برگزاری نشست مسکو را احساس نمی‌کنیم

اطلاعات روز: وزارت خارجه‌ی کشور در واکنش به گزارش‌ها مبنی به برگزاری نشست میان نمایندگان گروه طالبان و سران احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان در مسکو، می‌گوید که کابل ضرورت برگزاری چنین نشستی را احساس نکرده و در آن شرکت نمی‌کند.

صبغت‌الله احمدی، سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی افغانستان می‌گوید: «در چنین شرایطی قطعا ضرورت برگزاری چنین نشستی را احساس نمی‌کنیم و در ضمن قرار هم نیست که شرکت کنیم.»

آقای احمدی امروز (جمعه، 12 دلو) به روزنامه اطلاعات روز همچنان گفت که روسیه یکی از تعهدکنندگان به رسمیت شناختن رهبری و مالکیت افغانستان به روند صلح بوده و حکومت افغانستان نیز منتظر عملی کردن این تعهدات از جانب مسکو است.

به گفته‌ی او نشستی که قرار است در مسکو برگزار شود به رسیدن افغانستان به صلح کمک نمی‌کند و ره به جایی نیز نخواهد برد.

سخن‌گوی وزارت خارجه در عین حال تأکید کرد: «اگر روسیه واقعا می‌خواهد به صلح افغانستان کمک کند، می‌تواند زمینه‌ی گفت‌وگوهای رودررو میان ما و طالبان را فراهم کند.»

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های روسی گزارش کرده بود که قرار است روز سه‌شنبه (16 دلو) نشستی میان نمایندگان گروه طالبان و شماری از سران احزاب سیاسی افغانستان در مسکو برگزار شود.

رویترز در این گزارش خود گفته است که به دلیل حصول اطمینان از حضور نمایندگان گروه طالبان در این نشست، از نمایندگان حکومت افغانستان دعوت نشده است.

بر اساس این گزارش، روسیه از محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، محمداسماعیل خان،‌ عضو رهبری حزب جمعیت اسلامی، عطامحمد نور، والی پیشین بلخ و رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی و گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی برای شرکت در نشست مسکو دعوت کرده است.

در همین حال بی‌بی‌سی فارسی نیز به نقل از یک منبع از گروه طالبان گزارش کرده که قرار است هیأتی از دفتر سیاسی این گروه از قطر به مسکو سفر کند.

گفتنی است که روسیه به تاریخ 18 عقرب سال جاری خورشیدی نیز میزبان یک نشست در مورد صلح افغانستان بود که در آن نمایندگان گروه طالبان نیز حضور داشتند. در این نشست یک هیأت چهار نفره از شورای عالی صلح افغانستان شرکت داشتند. وزارت خارجه در آن زمان گفته بود که این هیأت چهار نفره از حکومت افغانستان نمایندگی نمی‌کند.

نشست مسکو در حالی قرار است برگزار شود که گروه طالبان همواره تأکید کرده است که حکومت افغانستان مشروع نیست و با آن مذاکره نمی‌کند.

عباس استانکزی، رییس پیشین دفتر سیاسی طالبان در قطر پیشتر گفته بود که انتخابات افغانستان شفاف نیست و حکومتی که در نتیجه‌ی این انتخابات به میان آید، از دید گروه طالبان نامشروع می‌باشد.

این عضو گروه طالبان در یک مصاحبه‌ی ویدیویی گفته بود که طالبان در گفت‌وگوهای صلح با محمداشرف غنی، رییس‌جمهوری کشور به دلیل عدم استقلالیت او صحبت نخواهند کرد.

رییس‌جمهور غنی نیز در واکنش به آن گفته بود: «من از طالبان می‌پرسم که آیا نقشه‌ی مذاکرات را خود شما آماده ساخته‌اید و یا دیگران و آیا اختیار تان به‌دست خود تان است و یا بیگانگان؟»

از سویی هم بحث‌ها در مورد صلح افغانستان در حالی جدی شده است که زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه وزارت خارجه‌ی امریکا برای صلح افغانستان پس از چهارمین دور گفت‌وگوهایش با نمایندگان طالبان در قطر، جزئیاتی از دیدارهایش را منتشر کرده و همچنان گفته است که کلید حل مشکل افغانستان در دست خود افغان‌هاست.

رییس‌جمهور اشرف غنی نیز در واکنش به او گفته است: «کلید صلح در افغانستان است، چون طرح، برنامه و نقشه‌ی راه برای صلح داریم، اما کلید جنگ در اسلام‌آباد، کویته و راولپندی می‌باشد.»