هواداران عبدالله عبدالله و گلبدین حکمتیار در هرات تظاهرات کردند

اطلاعات روز – هرات: در ادامه‌ی اعتراض‌های دسته‌های انتخاباتی «ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله عبدالله، رییس اجرایی کشور و «صلح و عدالت اسلامی» به رهبری گلبدین حکمتیار، امروز (یک‌شنبه، 17 قوس) صدها نفر از هواداران این دسته‌های انتخاباتی در ولایت هرات دست به اعتراض زدند.

علی‌احمد عثمانی، رییس ستاد انتخاباتی ثبات و همگرایی که در جمع معترضان حضور داشت، به روزنامه اطلاعات روز گفت که خواست آنان ابطال حدود 300 هزار رأی جنجالی از سوی کمیسیون مستقل انتخابات می‌باشد.

او همچنان این کمیسیون را به پشتیبانی از دسته‌ی انتخاباتی «دولت‌ساز» به رهبری رییس‌جمهور اشرف غنی کرده، گفت که دسته‌ی انتخاباتی ثبات و همگرایی به «متقلبین» اجازه نمی‌دهد که روند انتخابات را به بحران سوق دهند.

در همین حال شاهپور پوپل، عضو مجلس نمایندگان نیز که در جمع معترضان بود، افزود که معترضان تا قبول‌نشدن خواسته‌های‌شان به این اعتراض ادامه خواهند داد.

گفتنی است که این تجمع اعتراضی در پیش روی ساختمان مقام ولایت هرات به‌گونه‌ی مشترک از سوی هواداران دسته‌های انتخاباتی ثبات و همگرایی و صلح و عدالت اسلامی برپا شده بود.

در قطع‌نامه‌ی مشترک این گردهمایی که به خوانش گرفته شد، علاوه بر ابطال حدود 300 هزار رأی جنجالی، برگزاری انتخابات در حدود دو هزار و 400 محل رأی‌دهی نیز از خواسته‌های آنان می‌باشد.

همین طور محاکمه‌ی مجرمین انتخاباتی، بی‌طرفی جامعه‌ی جهانی در اعلام نتایج انتخابات، بی‌طرفی نیروهای امنیتی در گردهمایی‌های اعتراضی و تأمین امنیت معترضان در راهپیمایی‌ها از دیگر خواسته‌های این دو دسته‌ی انتخاباتی است. کمیسیون مستقل انتخابات اما اعلام کرده است که این کمیسیون نمی‌تواند قبل از بازشماری و تفتیش، آرا را باطل کند.

این در حالی است که هواداران دسته‌ی ثبات و همگرایی پیش از این در ولایت‌های کابل، بغلان، تخار، فاریاب، پروان، پنجشیر، جوزجان، غور، سرپل، ننگرهار، کاپیسا، بامیان، دایکندی و بدخشان نیز در اعتراض به آنچه که «تقلب گسترده و سیستماتیک» در انتخابات ریاست‌جمهوری خواندند، تظاهرات کرده‌اند. همین طور امروز اعتراض این دسته‌ی انتخاباتی در سمنگان گسترش یافته است.

از سویی هم، دسته‌ی صلح و عدالت اسلامی روز جمعه (15 قوس) در کابل یک گردهمایی اعتراضی راه‌اندازی کرده بود. گلبدین حکمتیار در این گردهمایی با اشاره‌ی تلویحی به دسته‌ی دولت‌ساز گفته بود که دستگاه‌های بیومتریک در بیش از دو هزار و ۴۰۰ محل رأی‌دهی از سوی دسته‌ی انتخاباتی«متقلب» تخریب و یا دزدیده شده است.

او هشدار داده بود که برای دفاع از حقوق خود و نیز دفاع از آرای پاک مردم از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *