حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور میگوید که طرح «دولت انتقالی صلح» ساختاری است و روی تقسیم قدرت تمرکز دارد.
آقای محب که امروز (یکشنبه، ۱۷ حوت) در یک نشست مشترک خبری با محمدمسعود اندرابی، وزیر امور داخله و شاهمحمود میاخیل، معاون نخست وزارت دفاع ملی در کابل صحبت میکرد، گفت که حکومت افغانستان این طرح امریکا برای صلح افغانستان را تحویل گرفته است.
او افزود که این طرح در اختیار یک تعداد از چهرههای سیاسی نیز قرار گرفته است.
مشاور شورای امنیت ملی همچنان گفت که «طرح دولت انتقالی صلح» طرح حکومت امریکا نیست، بلکه طرحی است که «بتواند روند صلح افغانستان را سرعت دهد». او تأکید کرد: «این یک طرح ساختاری است و تمرکزش [هم] روی این است که چطور بتوانیم قدرت را تقسیم کنیم تا مشکلات امنیتی حل شود.»
از سویی هم، حمدالله محب تأکید کرد که دولت افغانستان روی این طرح بیشتر فکر میکند. پیشتر احمدنادر نادری، سخنگوی هیأت مذاکرهکنندهی جمهوری اسلامی افغانستان هم در یک نشست خبری گفت که «طرح دولت انتقالی صلح» زیر بررسی دولت قرار دارد.
در همین حال، آقای محب گفت که مشکل دولت افغانستان با گروه طالبان تنها روی چگونگی ساختار نیست. او افزود که دولت افغانستان و طالبان روی مسائیل دیگر بهویژه سیاست خارجی از جمله روابط این گروه با پاکستان، چگونگی حکومتداری در داخل افغانستان نیز اختلافات دارند.
او در بخشی دیگر از صحبتهایش همچنان تأکید کرد که دولت افغانستان باید علاوه با طالبان در روند صلح، باید با پاکستان هم به موافقه برسد. مشاور امنیت ملی تأکید کرد: «کوشش ما بر این است که به همراه منطقه بهخصوص پاکستان به یک موافقه برسیم تا در افغانستان جنگ از بین برود و ثبات دایمی تأمین شود.»
از سویی هم، محمدمسعود اندرابی در این نشست خبری گفت که گروه طالبان هماکنون در صدد پلانگذاری برای حملاتشان در سال آینده است. او گفت: «آنان (طالبان) کوشش میکنند که یک بار دیگر تعیینات و اکمالات داشته باشند و جنگ را آغاز کنند.»
او اما گفت که نیروهای دفاعی و امنیتی آمادگی کامل برای دفع هرگونه حملات گروه طالبان برای سال آینده، روی دست گرفتهاند.
این گفتهها درحالی مطرح میشود که زلمی خلیلزاد، نمایندهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان در دیدارش با رییسجمهور غنی و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی در جریان سفر اخیرش به کابل حامل نامهای ویژه از طرف وزیر خارجهی امریکا بوده است. براساس گفتههای منابع آگاه از روند صلح، در این نامه از مقامات دولت افغانستان خواسته شده است که به روند صلح سرعت داده و اجماع داخلی برای مذاکره با طالبان در سطحی جدید ایجاد شود.
همچنان منابعی معتبر از دولت افغانستان نیز به روزنامه اطلاعات روز گفته بودند که امریکا طرح ایجاد یک حکومت عبوری و انتقال قدرت از دولت فعلی به دولت عبوری را به رهبران دولت افغانستان سپرده است. براساس این طرح، پس از شروع روند جدید در آنکارا و حصول توافق بر سر مسایل اساسی، انتقال قدرت به دولت انتقالی صورت خواهد گرفت.