ویروس کرونا

وزارت صحت: موج سوم کرونا در افغانستان هنوز رسما اعلام نشده است

با وجود افزایش موارد روزانه‌ی ابتلا به ویروس کرونا، وزارت صحت عامه می‌گوید که موج سوم شیوع این ویروس هنوز در کشور به‌صورت رسمی اعلام نشده است.

عثمان طاهری، مشاور روابط عامه‌ی وزارت صحت عامه امروز (دوشنبه، ۶ ثور) گفته است: «موج سوم [شیوع کرونا هنوز] به‌صورت رسمی اعلام نشده است؛ چون وضعیت در افغانستان خوب است. اگر وضعیت به وخامت بگراید، موج سوم اعلام می‌شود.»

با این حال، آقای طاهری افزود که دولت افغانستان برای مهار موج سوم شیوع ویروس کرونا «آمادگی کامل» دارد.

از سویی، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه گفته است که برای پیش‌گیری از موج سوم این ویروس قطع پروازهای هند به افغانستان، وضع محدودیت رفت‌وآمد در مرزهای پاکستان و ایران، طرح قیود شب‌گردی، جلوگیری از تجمعات و فعال‌سازی کمیته‌های اضطرار را به رهبری دولت پیشنهاد کرده است.

آقای مجروح که صبح امروز در نشستی با رییسان صحت عامه‌ی ولایات، نمایندگان سکتور خصوصی، نمایندگان مؤسسات تطبیق‌کننده‌ی عرضه‌ی خدمات صحی و مسئولان ادارات صحی وزارت صحت عامه صحبت می‌کرده، بر تدابیر جدی این وزارت در راستای پیش‌گیری از موج سوم کرونا تأکید کرده است.

این وزارت درحالی اعلام می‌کند که موج سوم کرونا تاکنون در کشور اعلام نشده که حدود دو هفته‌ی پیش گفته بود که موج سوم کرونا در افغانستان آغاز شده است. دستگیر نظری، سخن‌گوی این وزارت در آن هنگام افزوده بود که با افزایش موارد ابتلا به این ویروس در جریان هفته‌های گذشته، موج سوم شیوع آن عملا آغاز شده است.

آقای نظری دلیل عمده‌ی این افزایش را شیوع نوع جهش‌یافته‌ی ویروس کرونا و بی‌توجهی مردم به نکات بهداشتی وقایوی خوانده بود.

از سویی هم، موارد ابتلا به کرونا در هفته‌های اخیر در کشور افزایش یافته است. تنها در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۰ مورد مثبت این ویروس شناسایی شده‌اند. همچنان در شبانه‌روز گذشته، شش نفر از اثر مریضی کرونا فوت کرده‌اند.

از زمان شیوع این ویروس در افغانستان تاکنون، ۵۹ هزار و ۲۲۵ مورد مثبت آن شناسایی شده است. از مجموع مبتلایان این موارد، دوهزار و ۵۹۸ نفر جان باخته و ۵۲ هزار و ۵۲۰ نفر نیز بهبود یافته‌اند.