زلمی خلیلزاد، نمایندهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان میگوید که فرار محمداشرف غنی، رییسجمهوری پیشین از افغانستان سبب شد تا روند انتقال مسالمتآمیز قدرت در این کشور مختل شود.
آقای خلیلزاد در یک مصاحبهی ویژه با روزنامهی بریتانیایی فایننشال تایمز گفته است که ساعاتی قبل از فرار اشرف غنی از افغانستان و ورود نیروهای گروه طالبان به کابل، طرفها روی ادامه کار او به عنوان رییسجمهور تا رسیدن به یک توافق در مورد حکومت آینده، به توافق رسیده بودند.
او در این مصاحبه که روز گذشته (چهارشنبه، ۲۴ سنبله) منتشر شده، افزوده است که براساس این طرح، طالبان هم اجازه نداشتند تا مدت دو هفته و توافق در مورد تشکیل حکومت آیندهی افغانستان وارد کابل شوند.
نمایندهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان تأکید کرده است که فرار غیرمنتظرهی اشرف غنی از کابل سبب شد تا نیروهای امنیتی افغانستان وظایفشان را ترک کنند و به دنبال آن، طالبان هم وارد شهر کابل شوند.
زلمی خلیلزاد همچنین گفته که مأموریت خود را به عنوان نمایندهی ویژهی امریکا برای صلح افغانستان به بهترین شکل ممکن انجام داده است.
گروه طالبان در تاریخ ۲۴ اسد وارد شهر کابل و سپس ارگ ریاستجمهوری شدند. طالبان همچنین در ۱۶ سنبله کابینهی سرپرستشان را اعلام کردند.
براساس فهرست اعضای کابینهی طالبان، ملا محمدحسن آخوند به عنوان رییسالوزرا و ملا عبدالغنی برادر و مولوی عبدالسلام حنفی بهحیث معاونان او تعیین شدند.
ملا محمدیعقوب، فرزند ملا عمر، بنیانگذار طالبان به حیث سرپرست وزارت دفاع و ملا سراجالدین حقانی هم به حیث سرپرست وزارت امور داخلهی طالبان تعیین شدند.
در کابینهی طالبان هیچ زنی حضور ندارد و به نظر میرسد وزارت زنان نیز حذف شده است. همین طور، از اقلیتهای قومی در کابینهی طالبان هم شمار اندکی حضور دارند.