ستوده فروتن

ستوده فروتن: جامعه جهانی زنان را در مبارزه برای حق کار و آموزش تنها نگذارد

ستوده فروتن، دانش‌آموز ۱۵ ساله هراتی در فهرست ۲۵ زن تأثیرگذار جهان روزنامه معتبر «فایننشل تایمز» در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است.

فروتن در گفت‌وگو با روزنامه اطلاعات روز، از جامعه جهانی می‌خواهد که زنان افغان را در راستای دسترسی به حق آموزش و کار در زیر سلطه‌ی طالبان تنها نگذارد.

او می‌گوید: «تصور نمی‌کردم که نام من در فهرست یک روزنامه معتبر نشر شود و حالا خیلی خوشحال هستم. تلاش و مبارزه‌ی من برای حقوق زنان و دختران ادامه دارد و ما زنان باید به حق کار و آموزش دست‌رسی داشته باشیم و جامعه جهانی باید ما را همکاری کند.»

ستوده تأکید می‌کند که تلاش‌هایش در راستای بازگشایی دوباره مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران شدت خواهد گرفت؛ زیرا به‌گفته‌ی او، طالبان باید اجازه آموزش را برای دختران و زنان بدهند.

ستوده فروتن در اعتراض به مسدودماندن مکاتب دخترانه در حضور مقام‌های محلی طالبان در هرات سخنرانی کرده بود و ویدیوی سخنرانی این نوجوان در شبکه‌های اجتماعی بازتاب زیادی داشت.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی از شجاعت ستوده ستایش کرده بودند و حالا نام این دختر در فهرست روزنامه معتبر «فایننشل تایمز» در کنار نام‌های نانسی پلوسی، رییس کنگره ایالات متحده امریکا، اوکونجو لویلا، رییس سازمان تجارت جهانی، اسکارلت جوهانسون، بازیگر سینما ‌و برخی دیگر از زنان تأثیرگذار جهان قرار گرفته است.

ملالی یوسف‌زی، برنده جایزه صلح نوبل در مورد ستوده فروتن در روزنامه «قایننشل تایمز» نوشته است: «او [ستوده فروتن] در مقابل اقدامات طالبان اعتراض کرد و خواستار بازگشایی مکاتب دختران در هرات شد. شجاعت و قدرت وی، مقام‌های طالبان در هرات را متقاعد کرد تا به دختران جازه رفتن به مکتب را بدهند.»