طالبان از «شرکت‌های بزرگ جهانی» خواستند تا برای استخراج لیتیوم در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند

وزارت صنعت و تجارت گروه طالبان از شرکت‌های بزرگ جهانی خواسته است تا برای استخراج معادن لیتیوم در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

وزارت صنعت و تجارت طالبان امروز (سه‌شنبه، ۲۳ قوس) در تویتی گفته که ارزش لیتیوم افغانستان با ارزش نفت عربستان سعودی برابری می‌کند و معادن این فلز در افغانستان تاکنون دست نخورده باقی مانده است.

این گروه گفته است اکنون که امنیت «تأمین» شده است، شرکت‌های بزرگ جهانی می‌توانند برای استخراج معادن لیتیوم در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

براساس بررسی‌های سازمان فضایی امریکا (ناسا)،‌ معادن لیتیوم در افغانستان به طول ۸۵۰ تا ۹۰۰ کیلومتر و عرض ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر از هرات شروع می‌شود و تا نورستان امتداد دارد. ذخایر لیتیوم این کشور می‌تواند با بزرگترین ذخایر شناخته‌شده‌ی لیتیوم جهان در بولیوی رقابت کند.

همچنین در سال ۲۰۱۰ میلادی نیویورک تایمز در گزارشی گفته بود که افغانستان می‌تواند به «عربستان لیتیوم» تبدیل شود. این روزنامه اما گفته بود که برای بهره‌برداری از این ذخایر مسیر طولانی باید طی شود و تا به امروز افغانستان از لیتیوم خود سود چندانی نبرده است.

از فلز لیتیوم در باتری‌های تلفن‌های همراه و موترهای برقی استفاده می‌شود. این فلز دارای پتانسیل بسیاری بالایی برای بهره‌برداری است. با حرکت صنعت موترسازی جهان به سوی حذف آلاینده‌های کاربنی، استفاده از لیتیوم بیش از پیش اهمیت یافته است.

به‌دنبال سقوط افغانستان به‌دست طالبان، روزنامه‌ی فایننشنال تایمز در گزارشی به نقل از مقام‌های چینی و طالبان اعلام کرد که شرکت‌های معدنی چینی در حال جست‌وجوی فرصت‌‌ها در افغانستان برای دسترسی به ذخایر لیتیوم و مس این کشور اند.

طالبان اما به‌صورت رسمی در این مورد تاکنون چیزی نگفته‌اند.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *