اعتراض زنان در پروان

زنان معترض در پروان: تا طالبان تغییر نکرده‌اند، جامعه جهانی این گروه را به رسمیت نشناسد

گروهی از زنان معترض در ولایت پروان می‌گویند که زنان و دختران قربانی تحولات اخیر در کشور شده‌اند. آنان از جامعه جهانی خواسته‌‌اند تا زمانی که طالبان حقوق زنان را به رسمیت نشناخته، این گروه را به رسمیت نشناسد.

یکی از اعضای «جنبش اعتراضی زنان خودجوش ولایت پروان» در گردهمایی امروز (سه شنبه، ۱۴ جدی) گفت که زنان نیمی از پیکر جامعه‌اند و طالبان باید به حق کار، آموزش و آزادی آنان احترام قایل شوند.

او معارف را کلید توسعه‌ یک کشور خواند، درحالی که به‌گفته‌ی او، معارف افغانستان فلج است. طالبان پس از تسلط بر افغانستان، در بیشتر ولایت‌ها دختران بالاتر از صنف ششم را از مکتب محروم کرده‌‌اند.

این زن معترض با اشاره به محدویت‌های طالبان علیه آزادی‌های زنان، گفت که این گروه قیوداتی را وضع کرده است که زن بدون محرم از خانه بیرون نشود؛ اما به‌گفته‌ی او، زنی که محرم ندارد بیوه است، چگونه مخارج فرزندانش را تأمین کند، در صورتی که کار نتواند؟

در قطع‌نامه‌ی زنان معترض پروان نیز آمده است که آنان در مقابل گروهی (طالبان) که مشکل اساسی‌شان زنان است، خاموش نخواهند نشست.

آنان در قطع‌نامه‌ی‌شان همچنین گفته‎‌اند: «اعلامیه‌های گروه طالبان گِره خورده به موی، رو و صورت ما این درحالیست که ما زیر خط قرمز فقر قرار داریم.»

زنان معترض از طالبان نیز خواستند که به مشکلات اساسی مردم توجه کنند.

طالبان اخیرا محدودیت‌های زیادی در برابر زنان وضع کرده‌اند. زنان نیز در شماری از ولایات از جمله کابل پایتخت بارها در برابر طالبان اعتراض کرده‌اند.

زنان معترض حتا به تمامی مردم فراخوان داده و گفته‌اند که همه باید برای انسانی‌تر شدن شرایط زندگی در برابر عملکردهای طالبان اعتراض کنند.