کابینه‌ی طالبان جهت عبور راه آهن ترمذ تا پیشاور را از مسیر مزارشریف – بغلان – بامیان تصویب کرد

اطلاعات روز

کابینه‌ی حکومت سرپرست گروه طالبان جهت عبور پروژه‌ی راه آهن از کشور ازبیکستان به پاکستان از طریق افغانستان را از مسیر مزارشریف – بغلان – بامیان تصویب کرده است.

انعام‌الله سمنگانی، معاون سخن‌گوی گروه طالبان این موضوع را امروز (پنج‌شنبه، ۳۰ جدی) در تویتی مطرح کرده است. نقشه‌ی راه و سند برنامه‌ریزی و ساخت این پروژه راه آهن در ۱۴ دلو سال گذشته‌ی خورشیدی میان حکومت پیشین افغانستان و ازبیکستان امضا شد.

براساس این نقشه‌ی راه، جهت پروژه‌ی راه آهن از ازبیکستان به پاکستان از طریق خاک افغانستان از مسیر مزارشریف – کابل به طرف پیشاور تعیین شده بود. وزارت خارجه‌ی حکومت پیشین در آن هنگام گفته بود که با ایجاد این خط آهن، گام مهمی در راستای اتصال و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای برداشته شده است و رویای مشترک «اتصال آسیای مرکزی با آسیای جنوبی از طریق افغانستان» تحقق می‌یابد.

سردار امورزاکوف، معاون صدراعظم و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان نیز در آن هنگام احداث راه آهن مزارشریف – کابل – پیشاور را یک پروژه‌ی مهم و تاریخی خوانده و گفته بود که تطبیق این پروژه چشم‌انداز پیشرفت اقتصادی در آسیای میانه را دگرگون می‌کند.

او همچنان اعلام کرده بود که کشورش آمادگی همه‌جانبه برای تطبیق نقشه‌ی راه این پروژه را دارد.

عبدالرزاق داوود، مشاور ارشد صدراعظم پاکستان نیز راه‌اندازی نشست سه جانبه و امضای نقشه‌ی راه آهن مزارشریف – کابل – پیشاور را راه‌گشای مرزهای جدید در قبال گسترش تجارت و دستیابی به دیدگاه مشترک سه کشور خوانده بود.

او گفته بود: «زمان آن فرا رسیده تا از موقعیت استراتژیک خود برای گسترش ارتباطات واتصال منطقه استفاده نموده، امکانات و پُتانسیل‌های بالقوه‌ی مبادلات تجارتی واقتصادی خود را، به‌کار اندازیم.»

به‌دنبال آن، زمانی که گروه طالبان بر افغانستان مسلط شد، یک هیأت به رهبری عبدالسلام حنفی، معاون نخست‌وزیر این گروه به ازبیکستان فرستاد. این هیأت طالبان در دیدار با عمر زاکوف، معاون نخست‌وزیر ازبیکستان دیدار و در مورد پروژه‌ی راه آهن ترمذ تا پیشاور گفت‌وگو کرد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه