بیکاری و بی‌سرنوشتی؛ کارمندان ریاست امور زنان تخار خواهان پرداخت معاش شان هستند

آذر
عکس: ارسالی

طالبان پس از تسلط بر کابل، وزارت امور زنان را لغو و به‌جای آن وزارت امر به معروف و نهی از منکر را بنا کردند. کارمندان پیشین وزارت زنان می‌گویند که در این یک سال بیکار و بی‌معاش بودند.

در ولایت‌ها ریاست‌های امر به معروف و نهی از منکر طالبان در تشکیلات ریاست‌های امور زنان جابه‌جا شده‌اند.

کارمندان پیشین ریاست امور زنان تخار از عدم پرداخت معاش و بی‌سرنوشتی‌شان شاکی‌اند. آنان خواستار پرداخت معاش و امتیازات شان هستند.

این کارمندان که شمارشان به بیش از ۶۰ نفر می‌رسد، از ماه اسد سال ۱۴۰۰ خورشیدی تا اکنون بیکار و بی‌سرنوشت شده‌اند.

زلیخا (مستعار)، که تنها نان‌آور خانواده‌اش است، به روزنامه‌اطلاعات روز می‌گوید که از بابت ماه‌های اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو و حوت سال ۱۴۰۰ معاش دریافت نکرده‌ است.

طالبان پس از دست یافتن به قدرت زنان کارمند در اکثریت ادارات دولتی را خانه‌نشین کردند. حکومت این گروه می‌گوید که معاش زنان کارمند را می‌پردازد.

به‌گفته‌ی این گروه، معاش چند ماهه‌ی سال گذشته‌ و همچنین چند ماه امسال برای زنان کارمند پرداخت شده است؛ اما کارمندان ریاست امور زنان تخار می‌گویند که معاش آنان پس سقوط جمهوریت اجرا نشده است.

یکی از این زنان می‌گوید که مسئولان امر به معروف طالبان حقوق و امتیازات آنان را به افراد خود توزیع کرده‌اند.

سمیرا (مستعار)، یکی دیگر از کارمندان ریاست امور زنان نیز با تأیید گفته‌های زلیخا می‌گوید هرچند می‌داند که دیگر ریاست امور زنان وجود ندارد و آنان برکنار شده‌اند؛ اما خواهان‌ پرداخت معاشات‌شان از دوره جمهوریت هستند.

او می‌گوید که برای تأمین مایحتاج با درماندگی مواجه شده است.

مسئولان محلی طالبان در تخار در پیوند به عدم پرداخت معاشات کارمندان رياست امور زنان و بی‌سرنوشتی آنان پاسخ‌ نمی‌دهند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه