روز جهانی آموزش؛ گوترش: طالبان ممنوعیت «ظالمانه»ی آموزش دختران را لغو کنند

آذر
عکس: خبرگزاری اناتولی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیامی به‌مناسبت روز جهانی آموزش، دستور منع آموزش و تحصیل برای زنان توسط طالبان را ظالمانه خوانده و خواستار لغو این ممنوعیت شده است.

امروز (سه‌شنبه، ۴ دلو/۲۴ جنوری) برابر با روز جهانی آموزش است. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) این روز را برای دختران محروم از آموزش افغانستان اختصاص داده است.

گوترش در پیام خود به‌مناسبت این روز گفته است که اکنون زمان پایان‌دادن به همه قوانین و شیوه‌های تبعیض‌آمیزی است که مانع دسترسی به آموزش می‌شود. او افزوده است: «من به‌ویژه از مقامات حاکم در افغانستان می‌خواهم که ممنوعیت ظالمانه و ناکام دسترسی دختران به تعلیمات متوسطه و عالی را لغو کنند.»

طالبان پس از دست یافتن به قدرت در ابتدا دروازه‌های مکاتب را تا امر ثانی به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند. به‌تازگی هم تحصیل دختران را تعلیق کرده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل علاوه کرده که آموزش یک حق اساسی بشر، بستر جوامع، اقتصاد و پتانسیل هر فرد است.

گوترش اضافه کرده است که همیشه برای او تکان‌دهنده بوده است که تعلیم و تربیه در بسیاری از سیاست‌های دولت و در اسناد همکاری بین‌المللی اولویت پایینی داشته است.

او گفته است: «موضوع روز جهانی آموزش امسال به ما یادآوری می‌کند که برای سرمایه‌گذاری روی مردم، آموزش را در اولویت قرار دهید.»

در پیام دبیرکل سازمان ملل آمده است که سال گذشته در اجلاس تحول آموزش، بیش از ۱۳۰ کشور متعهد شدند تا اطمینان حاصل کنند که آموزش با کیفیت جهانی به ستون مرکزی سیاست‌ها و سرمایه‌گذاری‌های عمومی تبدیل می‌شود.

او علاوه کرده است که اکنون زمان آن فرا رسیده است که همه‌ی کشورها تعهدات خود در این اجلاس را به اقدامات مشخصی تبدیل کنند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه