برنامه جهانی غذا: پیش‌بینی ۳.۵ میلیون کودک در سال جاری میلادی به سوءتغذیه مبتلا شوند

اتاق خبر
WFP/Mohammad Hasib Hazinyar

برنامه جهانی غذا می‌گوید پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری میلادی ۳.۵ میلیون کودک خردسال در افغانستان به سوءتغذیه مبتلا شوند.

این نهاد در مطلبی که امروز (پنج‌شنبه، ۷ حمل) منتشر کرده، به نقل از مونا شیخ، رییس بخش تغذیه خود در افغانستان نوشته است: «این رقم بسیار بالا است. در چهار سال گذشته چنین چیزی را ندیده‌ایم.»

برنامه جهانی غذا همچنین گفته است که در حال حاضر ۱.۲ میلیون مادر باردار و شیرده در افغانستان از سوءتغذیه رنج می‌برند و نیاز به درمان و حمایت تغذیه‌ای فوری دارند.

رییس بخش تغذیه برنامه جهانی غذا گفته است: «وقتی کودک یا زنی دچار سوءتغذیه می‌شود، باید به آنان کمک کنیم، وگرنه در معرض سوءتغذیه شدید قرار می‌گیرند که وضعیتی تهدیدکننده‌ی زندگی است.»

او افزوده است: «خطر مرگ در کودکان دارای سوءتغذیه متوسط، سه برابر بیشتر از کودکانی است که دچار سوءتغذیه نیستند.»

برنامه جهانی غذا گفته است حدود ۱۵ میلیون نفر در افغانستان برای زنده ماندن به کمک‌های اضطراری غذایی نیاز دارند. از هر ده خانواده، هشت خانواده توانایی تهیه غذای حداقلی و مغذی را ندارند و از هر چهار خانواده سه خانواده مجبور هستند که برای تهیه مایحتاج زندگی خود قرض کنند.

کاهش بودجه

برنامه جهانی غذا گفته است که زنان و کودکان بیشتر در برابر سوءتغذیه آسیب‌پذیر هستند، اما این نهاد به‌دلیل کاهش بودجه، تنها می‌تواند کودکان زیر دو سال را پوشش دهد.

این نهاد گفته است که قبلا کودکان شش‌ماهه تا پنج‌ساله را تحت پوشش برنامه مبارزه با سوءتغذیه خود قرار می‌داد.

مونا شیخ گفته است: «ما در حال مبارزه هستیم. مادران باردار و شیرده فقط نیمی از غذایی را که برای جلوگیری از سوءتغذیه نیاز دارند، دریافت می‌کنند.»

او در مورد «چرخه‌ی بی‌پایان سوءتغذیه» در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این چرخه تنها با تمرکز بر پیش‌گیری شکسته می‌شود، اما وقتی بودجه کاهش می‌یابد، فعالیت بخش پیش‌گیری نیز کاهش می‌یابد.

برنامه جهانی غذا گفته است که در حال حاضر تنها می‌تواند به شش میلیون نفر کمک غذایی اضطراری ارائه کند، درحالی‌که ۱۵ میلیون نفر به این نوع کمک نیاز دارند.

این نهاد افزوده است که هشت میلیون نفر، شامل بیش از دو میلیون زن و کودک خردسال از دریافت غذای لازم و حمایت تغذیه‌ای محروم مانده‌اند.

برنامه جهانی غذا گفته است که به‌صورت فوری به ۵۵۵ میلیون دالر تا شش ماه آینده نیاز دارد تا بتواند برنامه حمایت غذایی حیاتی خود را حفظ کند.

سازمان‌های بین‌المللی پیش از این نیز بارها از کاهش بودجه بشردوستانه و پی‌آمدهای آن بر افراد آسیب‌پذیر در افغانستان هشدار داده‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه