پاکستان ۲۰ هزار مهاجر اهل افغانستان را از خیبرپختونخوا اخراج می‌کند

اطلاعات روز
UNICEF/Khayyam

همزمان با آغاز روند تازه‌‌ی بازداشت مهاجران بدون اسناد افغانستان، رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که مطابق این برنامه، قرار است ۲۰ هزار شهروند افغانستان از ایالت خیبرپختونخوا اخراج شوند.

به گزارش «اکسپرس تریبون»، دولت ایالتی خیبرپختونخوا تمام آمادگی‌های لازم را برای آغاز اخراج این مهاجران اتخاذ کرده است و روند رسمی اخراج بلافاصله پس از پایان کارزار جاری تطبیق واکسین پولیو، آغاز می‌شود.

مطابق دستور وزارت داخله‌ی پاکستان قرار است روند بازداشت و اخراج مهاجران بدون اسناد افغانستان از امروز (جمعه، ۱۹ سرطان) آغاز شود.

اکسپرس تریبون نوشته است که مطابق تصمیم دولت ایالتی خیبرپختونخوا، خانواده‌های مهاجر افغانستان ابتدا قرار است از مناطق شهری و روستایی پیشاور به مرکز انتقال «نصیر باغ» منتقل شوند و سپس بعد از تکمیل روند ثبت‌نام و سایر تشریفات اداری، از طریق گذرگاه مرزی تورخم به افغانستان بازگردانده شوند.

بر اساس گزارش این رسانه، پولیس اطلاعات پناهجویان افغانستان را از چندین منطقه‌‌ی مهم مسکونی، از جمله «افغان کالونی، جاده چارسده، بخشو، چمکنی، پشتخره، رینگ رود، نصیر باغ، بورد بازار، رشید گرهی، چهارراه پنج کته، شیرو جنگی، خزانه و شهرک‌های جاده ورسک جمع‌آوری کرده است.»

این رسانه افزوده است که پولیس همچنین فهرست‌های جداگانه‌ای از شهروندان افغانستان شاغل یا مرتبط با کسب‌وکارها در «بازار میوه، بازار سبزی، شیبا بازار، خیبر بازار و کارخانه‌ها و بازارهای مختلف» تهیه کرده است.

پاکستان در پی تشدید اختلاف با طالبان و افزایش ناامنی در ایالت خیبرپختونخوا، دستور بازداشت مهاجران بدون اسناد افغانستان را صادر کرده است.

این کشور در سال 2023 میلادی «طرح بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی» را روی دست گرفت و در پی آن اسناد اقامت موقت مهاجران افغانستان از جمله «کارت شهروندی افغانستان»، «کارت ثبت نام اتباع افغانستان» را باطل و روند بازداشت آنان را آغاز کرد.

بر اساس آمار کمیسیاریای عالی سازمان ملل متحد، پاکستان تنها در سال 2025 میلادی بیش از یک میلیون و 155 هزار مهاجر را به افغانستان اخراج کرد.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه