داوودزی: برای ایجاد «اجماع سیاسی وسیع» بین دولت و احزاب سیاسی پیش از لویه جرگه تلاش می‌کنیم

اطلاعات روز: محمدعمر داوودزی، رییس دبیرخانه‌ی شورای عالی صلح و نماینده‌ی خاص رییس‌جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح می‌گوید که تلاش می‌شود که پیش از برگزاری لویه جرگه‌ مشورتی صلح، یک اجماع سیاسی وسیع زیر چتر دولت با احزاب سیاسی به‌وجود بیاید.

آقای داوودزی امروز (شنبه، 17 حمل) در نخستین نشست خبری کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح گفت که آن‌ها با احزاب سیاسی نشست‌وبرخاست دارند و تمام ملاحظات برحق احزاب سیاسی را در روند کاری‌شان درنظر گرفته و به آن اهمیت می‌دهند.

او همچنان افزود که یکی از مشخصه‌های برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح همه‌شمول بودن آن است و تمام پیشنهادات و انتقادات احزاب سیاسی نیز درنظر گرفته خواهد شد.

رییس دبیرخانه‌ی شورای عالی صلح علاوه کرد که رهبری حکومت با اقشار سیاسی و امریکا در مورد نشست قطر و لویه جرگه مشورتی صلح بحث کرده است. به گفته‌ی او، «با اقشار سیاسی و امریکا در مورد این که آیا اول با طالبان در قطر نشسته و به لویه جرگه شرکت کنند و یا اول لویه جرگه برگزار شود بعد با طالبان در قطر بنشینند» صحبت شده است.

داوودزی در مورد دیدار زلمی خلیل‌زاد با رهبران حکومت و اقشار سیاسی نیز گفت که آقای خلیل‌زاد معلومات کافی از پیشرفت‌ها در روند صلح را در میان گذاشته و به سوال‌هایی زیادی پاسخ داده است.

آقای داوودزی در عین حال تأکید کرد که هنوز هم برخی سوالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود. به گفته‌ی او، «روابط خوب با امریکا ضرور است و برای روابط خوب شریک ساختن معلومات نیز ضروری است».

میکانیزم برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح

رییس دبیرخانه‌ی شورای عالی صلح در این نشست در مورد میکانیزم برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح نیز معلومات داده و گفت که این جرگه با مشخصه‌های همه‌شمول بودن و حضور دست‌کم 30 درصدی زنان برگزار می‌شود.

آقای داوودزی گفت که تمام اعضای شورای ولایتی که اعتبارنامه داشته باشند به عنوان اعضای لویه جرگه حق شرکت در این جرگه را دارند. او در مورد اعضای پارلمان نیز گفت تمام وکیلان پارلمان ولایت‌هایی که براساس نتایج نهایی انتخابات پارلمانی برنده اعلام شده و اعتبارنامه دریافت کرده باشند نیز در لویه جرگه مشورتی صلح شرکت کرده می‌توانند.

به گفته‌ی او، در مورد ولایت‌هایی که نتایج نهایی آن‌ها تا کنون اعلام نشده، بعدا تصمیم گرفته خواهد شد. او از کمیسیون مستقل انتخابات نیز خواست که هرچه زودتر نتایج نهایی ولایت‌های باقی‌مانده را اعلام کند.

رییس دبیرخانه‌ی شورای عالی صلح افزود که میزان نمایندگان ولایات در لویه جرگه هفت برابر نمایندگان هر ولایت در پارلمان است. به گفته‌ی آقای داوودزی، در صورتی که یک ولایت دو وکیل در پارلمان داشته باشد، می‌تواند 14 نماینده به‌شمول وکیلان پارلمان آن ولایت به لویه جرگه مشورتی صلح معرفی کند. به نقل از آقای داوودزی، اعضای شورای ولایتی ولایات شامل این افراد نمی‌باشند.

محمدعمر داوودزی در بخشی از سخنانش در مورد آمادگی‌ها برای برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح صحبت کرد و گفت که آمادگی‌ها گرفته شده و تلاش می‌شود تا یک هفته پیش از برگزاری لویه جرگه به گونه‌ی کامل آمادگی گرفته شود.

گفتنی است که لویه جرگه مشورتی صلح قرار است با حضور دو هزار و 500 نماینده از تمام ولایات کشور در کابل برگزار شود. هدف از برگزاری این لویه جرگه مشوره‌دهی در امور صلح به دولت گفته شده است.