وزارت داخلهی کشور میگوید که در حملهی انتحاری بر یک مرکز آموزشی در غرب کابل دستکم ۱۸ نفر کشته و ۵۷ نفر دیگر زخمی شدهاند. این آمار ابتدایی است.
طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله میگوید که این حمله حوالی ساعت ۴:۳۰ دقیقهی بعد از ظهر امروز (شنبه، ۳ عقرب) در نزدیکی کورس آموزشی کوثر دانش در ساحهی پلخشک حوزهی سیزدهم امنیتی شهر کابل صورت گرفته است.
آقای آرین گفته است که یک فرد انتحاری که قصد داخل شدن به مرکز آموزشی کوثر دانش در ساحهی پلخشک در مربوطات حوزهی سیزدهم امنیتی شهر کابل را داشت، از سوی محافظین این مرکز شناسایی شده و پیش از رسیدن به هدف، خودش را انفجار داده است.
گروه داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
واکنشها
ارگ ریاستجمهوری طالبان را مسئول این حمله دانسته و گفته است که علیرغم فیصلهی لویهجرگه مشورتی صلح و تأیید رهایی ششهزار و ۱۰۰ زندانی طالبان و همچنان خواست مکرر مردم، دولت افغانستان و جامعه بینالمللی برای ختم جنگ و خونریزی و پذیرش آتشبس از سوی طالبان، مردم هنوز هم شاهد و ادامهی جنگ نامشروع این گروه است.
گروه طالبان اما هر گونه دست داشتن در این حمله را رد کرده است.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی این حمله را ضدبشری و خلاف موازین و ارزشهای اسلامی خوانده و آن را محکوم کرده است.
در همین حال، شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفته است که در حمله بر مرکز آموزشی کوثر دانش در غرب کابل، غیرنظامیان کودکان و جوانان کشته و یا زخمی شدهاند. به گفتهی خانم اکبر، این حمله درحالی صورت گرفته است که افغانستان در یک هفتهی گذشته شاهد خشونتهای «هولناک» بوده است.
ناهید فرید، رییس کمیسیون امور زنان و حقوق بشر مجلس نمایندگان بهگونهی ضمنی طالبان را مسئول این حمله دانسته و در یک یادداشت فیسبوکی نوشته است: «طالبان اگر مسئولیت حملهی امروز را به کورس کوثر دانش به عهده نمیگیرند، هرچه زودتر اعلان آتشبس کنند تا نیت شان ثابت شود.»
خانم فرید همچنان نوشته است که دل بستن به مذاکرات صلح با طالبان یک خیال واهی است. به گفتهی او، برای مردم افغانستان این مهم نیست که چه گروهی پای موافقتنامهی صلح را امضا میکند، بلکه مهم این است که خونریزی پایان یابد.
رییس کمیسیون امور زنان و حقوق بشر مجلس نمایندگان تأکید کرده است در صورت که این گونه حملات در آینده نیز ادامه یابد، مذاکره با یک گروه دردی را دوا نخواهد کرد.
رولاند کوبیا، نمایندهی اتحادیه اروپا در افغانستان نیز در واکنش به این حمله گفته است که به وحدت کامل جامعه بینالمللی و فشار گسترده برای برقراری آتشبس فوری نیاز است.
حامد کرزی، رییسجمهور پیشین کشور در اعلامیهای این حمله را محکوم کرده است. آقای کرزی نسبت به افزایش تلفات و خشونت در کشور ابراز نگرانی کرده و از طرفهای درگیر خواسته است که برای پایان دادن به درد و رنج مردم و تأمین صلح پایدار در کشور دست از خشونت برداشته و برای کامیابی گفتوگوهای صلح تلاش کنند.
محمدکریم خلیلی، رییس پیشین شورای عالی صلح و رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز این حمله را محکوم کرده و آن را از مصداقهای جنایت علیه بشریت خوانده است.
صلاحالدین ربانی، رییس حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز به این حمله واکنش نشان داده است. آقای ربانی در یک یادداشت فیسبوکی نوشته است: «حمله انتحاری بر مراکز آموزشی که برای چندمین بار تکرار شده است، نشانه نفرت عمیق دشمنان مردم افغانستان از دانش، معرفت، آگاهی و پیشرفت مردم و جامعه است.»
ربانی تأکید کرده است که تروریستان با این گونه اعمال «جنایتکارانه»یشان نشان میدهند که به هیچ ارزشی پایبند نیستند و برای نابودی کامل این جامعه و سرزمین کمر بستهاند.
مرکز آموزشی کوثر دانش در ۲۷ ماه حوت سال ۱۳۹۶ خورشیدی نیز هدف حمله قرار گرفته بود. در آن زمان یک مهاجم انتحاری مجهز با جلیقه انتحاری زمانی که میخواست در نخست بمب دستی را در میان دانشآموزان مرکز آموزشی کوثر دانش پرتاپ کند، بمب در دست خودش منفجر شده و تنها خودش کشته شد.
وزارت صحت عامه زخمی شدن تنها چهار نفر را در آن رویداد تأیید کرده بود.
مرکز آموزشی کوثر دانش تنها مرکزی نیست که در غرب کابل هدف قرار میگیرد.
در ماه اسد سال ۱۳۹۷ خورشیدی مرکز آموزشی موعود در غرب کابل نیز هدف حملهی انتحاری قرار گرفت. در حمله بر این مرکز آموزشی حدود ۵۰ دانشآموز کشته و حدود ۷۰ دانشآموز دیگر زخمی شدند.