عبدالله در دیدار با باجوا: طالبان از فرصت به میان‌آمده برای صلح استفاده‌ی درست نکرده‌اند

جلیل رونق
جلیل رونق
جلیل رونق دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی خبرنگاری دانشگاه کابل است. او از ماه نوامبر ۲۰۱۸ به‌عنوان خبرنگار و گزارشگر در روزنامه اطلاعات روز کار می‌کند.

عبدالله عبدالله،‌ رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی کشور می‌گوید که گروه طالبان از فرصت به میان‌آمده برای مذاکره‌ی صلح با دولت افغانستان و برقراری صلح، استفاده‌ی درست نکرده است.

شورای عالی مصالحه‌ی ملی با نشر خبرنامه‌ای گفته است که آقای عبدالله این موضوع را امروز (دوشنبه، ۲۰ ثور) در دیدار با قمر جاوید باجوا، رییس ستاد ارتش پاکستان در کابل مطرح کرده است.

به نقل از خبرنامه، آقای عبدالله همچنان گفته است که اگر طالبان خواهان تحمیل راه‌حل نظامی در افغانستان اند، رویکرد جنگ‌طلبانه‌ی این گروه باعث تداوم جنگ و مخالفت مردم در برابر آنان خواهد شد.

او افزوده است که یک افغانستان صلح‌آمیز که طالبان هم بخشی از آن باشند، به نفع مردم افغانستان، کشورهای منطقه و جهان است. رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی تأکید کرده است که راه‌حل نظامی در افغانستان عملی و قابل‌قبول برای مردم افغانستان نیست.

در همین حال، رییس ستاد ارتش پاکستان گفته که کشورش نیز معتقد است که راه‌حل نظامی در افغانستان وجود ندارد. او افزوده است که یگانه راه‌حل در افغانستان، دست‌یافتن به یک موافقه‌ی سیاسی از طریق مذاکره و گفت‌وگو و تفاهم روی تشکیل یک حکومت «همه‌شمول» و «برگزاری انتخابات» است.

همچنان شورای عالی مصالحه‌ی ملی گفته است که دو طرف در این دیدار بر آغاز مذاکرات معنادار بین‌الافغانی نیز تأکید کرده‌اند.

گفتنی است که رییس ستاد ارتش پاکستان امروز به کابل آمده است. پیشتر منبعی در ارگ ریاست‌جمهوری به روزنامه اطلاعات روز گفت که قمر جاوید باجوا با رییس‌جمهور اشرف غنی نیز دیدار و گفت‌وگو کرده است.

این مقام ارشد پاکستانی درحالی به افغانستان سفر می‌کنند که مذاکرات بین‌الافغانی از ماه‌ها به این طرف متوقف و دو طرف به هیچ پیشرفتی تاکنون دست نیافته‌اند.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه