بیش از ده روز از بازداشت شماری از افراد طالبان بهشمول قاری اسحاق، رییس دادستانی طالبان برای فاریاب میگذرد، اما همه چیز مبهم است. طالبان دربارهی بازداشت این افراد از قوم عرب سکوت کردهاند. طالبان برای بستگان افراد بازداشتشده گفتهاند که آنان در پیوند به ربودن عبدالرئوف، کودک ربودهشدهی بلخی، بازداشت شدهاند.
یک منبع مطلع در فاریاب به روزنامه اطلاعات روز گفت که شماری از بزرگان قوم عرب پس از بازداشت قاری اسحاق، رییس دادستانی طالبان برای فاریاب با پنج تن دیگر، عازم کابل شدند.
این منبع افزود که این بزرگان با مولوی عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییسالوزرای طالبان دیدار کردهاند و تصمیم بر این شده است که هیأتی از کابل برای بررسی این موضوع به فاریاب سفر کند.
براساس گفتههای این منبع، بیشتر بازداشتشدگان در فاریاب، از افراد نزدیک به مولوی اسحاق بودهاند و طالبان برای بازداشت یکی از افراد به دورترین نقطه ولسوالی شیرینتگاب نیرو فرستاده بودند.
«ما را بکشید»
یک ویدیو از روستای «قرشیخی» ولسوالی خواجه سبزپوش فاریاب نشر شده که نشان میدهد که بیش از صد تن از قوم عرب در یک زمین هموار نشستهاند و صدای اعتراضیشان را در پیوند به بازداشتهای اخیر طالبان در این ولایت بلند کردهاند.
در این ویدیو دیده میشود که شمار زیادی از افراد به بیگناهی افراد بازداشتشده گواهی میدهند. ساکنان روستای «قرشیخی» با یک صدا میگویند که طالبان بر بستگانشان تهمت زدهاند.
یک مرد کهنسال در این ویدیو با صدای بغضآلود به روش تأمین عدالت طالبان انتقاد میکند: «حالا مجاهدین [طالبان] بالای ما ظلم میکنند. اگر [ربودن عبدالرئوف، کودک بلخی را] اثبات کردند، مرا اعدام کنند، ای خدا ما چه گناه داریم و اگر سر ما اثبات کرد، بیاید ما را بکشید. این چه رقم امیرالمومنین است و این چه رقم اسلامی است.»
او خطاب به طالبان میگوید که اگر هدف طالبان از بازداشتهای قوم عرب در روستای «قرشیخی» کوچ اجباری است، آنان راضیاند که این کار را انجام دهند تا جانشان مصون بماند.

او طالبان را متهم میکند که برخی از بازداشتشدگان را مورد شکنجه سنگین قرار دادهاند: «ای مردم، دیدید که دیروز بچه مردم را شوک برقی دادهاند و از بینیاش خون جار میشد و این را همه مردم به مهمانخانه دیدند.» یک تن دیگر از ساکنان «قرشیخی» نیز در این ویدیو مدعی است که طالبان فردی را که تازه عملیات شده بود، به بدنش توسط سرنگ، چرس تزریق کردند.
ادعای شکنجه
منبع مطلع در فاریاب از نقل قول برخی از افراد طالبان روایت میکند که شماری از افراد بازداشت شده به شدیدترین شکل، مورد بدرفتاری و شکنجه قرار گرفتهاند. این منبع توضیح داد که متهمان روی تکههای یخ با رو پوش چوب میخواباندند و تا زمانی شلاق میزدند که فرد بیهوش میشد و باز دوباره با ریختن آب روی صورتاش، وی را به هوش میآوردند.
این منبع گفت که حتی پایپ متصل به واترپمپ چاه آب را طالبان به دهن فرد متهم نزدیک میکردند، تا با فشار واترپمپ، متهم اعتراف کند: «افرادی که بازداشت شدهاند، به شکل خطرناک شکنجه شده و میشوند. حتا گفته میشود که یک تن از متهمان زیر شکنجه برای اعترافگرفتن، جان داده است.»
روزنامه اطلاعات روز با مولوی شمسالله، مسئول فرهنگی طالبان برای فاریاب و انعامالدین سمنگانی و بلال کریمی دو تن از سخنگویان حکومت سرپرست طالبان در پیوند به بازداشت افراد و ادعای شکنجه این افراد تماس گرفت، اما آنان در این مورد اطلاعاتی ارائه نکردهاند.
یک ویدیویی تأییدنشده منسوب به فاریاب در شبکههای اجتماعی نشر میشود که طالبان شماری از افراد را با چشمان و دستهای بسته به یک مکان منتقل میکنند. در این ویدیو دیده میشود که این افراد با هدایت یک جنگجوی طالب به مکان شبیه زندان منتقل میشوند.
۱۴ ماه انتظار
محمدنبی، پدر عبدالرئوف کودک ربودهشدهی بلخی در بستر بیماری در ترکیه بهسر میبرد. او در اواسط ماه میزان بر اثر پرتاب چهار بمب دستی به موترش از قسمتهای قلب، گرده، مثانه، جیگر و معده زخمی شد. در این انفجار، برادرزاده جوان و رانندهاش جان باختند و دو تن دیگر بهشمول برادرش زخمی شدند.
عبدالرئوف کودک ۱۰ ساله بلخی در قید ربایندگان بهسر میبرد و ۱۴ ماه میشود که پدر و خانوادهاش در انتظار رهاییاش از نزد آدمربایان هستند: «ربودن فرزندم توسط سلام بای کفایت گروپ، بچههای اختر و ضمیر صافی صورت گرفته است. سلامبای کفایت، ضمیر صافی و نور محمدشاه اغاسی بچه اختر فراری هستند. پس از اینکه این افراد عبدالرئوف را ربودند، وی در میان آدمربایان دست به دست شده است.»

محمدنبی مدعی است که آدمربایان پس از رسانهایشدن گستردهی آدمربایی، از درخواست پول صرف نظر کردهاند و در بدل رهایی عبدالرئوف، جانشان را میخواهند: «خواست آدمربایان این است که پرونده قضایی دستداشتن سلامبای کفایت و بچههای اختر بسته شود. هنوز کار موثر برای رهایی عبدالرئوف صورت نگرفته است.»
هنوز محمدنبی برای دیدار دوباره با فرزندش لحظهشماری میکند و از طالبان میخواهد که اقدامات جدی برای رهایی فرزندش عملی کنند.
چندین مرتبه آدمربایان ویدیو از شکنجه عبدالرئوف را نشر کردهاند تا خانوادهاش را متقاعد به پذیرفتن خواستههایشان کنند.
همچنین بارها بستگان و ساکنان بلخ در حکومت سابق دست به تجمعات اعتراضی زدند و از حکومت خواستار رهایی عبدالرئوف شدند، اما این اعتراضها و دادخواهیها نه در حکومت سابق و نه در «امارت طالبان» موثریتی نداشته است.
محمدنبی همین قدر اطلاع دارد که قطعه بدری ۳۱۳ [واحد نظامی نخبه طالبان] در فاریاب حضور دارد و از بازداشت بیش از ده نفر در پیوند به ربودن فرزندش هیچ اطلاعی ندارد. با این همه، هم سرنوشت افراد سابق طالبان و هم از عبدالرئوف نامعلوم است. برخی از ساکنان فاریاب معتقدند که بازداشتهای اخیر به هدف پاکسازی صفوف طالبان از وجود اقوام دیگر صورت گرفته است.