مکتب «عبدالرحیم شهید» آمار ابتدایی تلفات حملات دیروز را ۱۰ کشته و ۴۸ زخمی اعلام کرد

اطلاعات روز
SM

براساس آمار ابتدایی که منابع در مکتب «عبدالرحیم شهید» در غرب کابل در اختیار روزنامه اطلاعات روز قرار داده‌اند، در حملات دیروز به این مکتب، دست‌کم ۱۰ نفر کشته و ۴۸ نفر زخمی شده‌اند. در این آمار یک نفر نیز مفقود گزارش شده است. گفته شده که این آمار نهایی است.

یکی از استادان مکتب «عبدالرحیم شهید» امروز (چهارشنبه، ۳۱ حمل) گفت که این آمار از شفاخانه‌های دولتی توسط استادان گردآوری شده است.

طبق این آمار وضعیت هشت نفر از زحمیان نیز وخیم گزارش شده است.

در این آمار سن اکثریت زخمیان میان ۱۶ تا ۲۰ گفته شده است. منبع گفت که در جمع زخمیان کسانی که بالاتر از ۲۰ سن داشته، والدین شاگردان هستند.

یکی دیگر از استادن مکتب «عبدالرحیم شهید» گفت که آمار نهایی نیست.

به‌گفته‌ی او، شماری از کشته‌ها بدون مراجعه به شفاخانه، توسط بستگانش از ساحه‌ی رویداد انتقال داده شده‌اند که شمار آنها روش نیست.

همین‌طور او افزود که برخی از زخمیان در شفاخانه‌های خصوصی انتقال داده شده‌اند که در آمار جمع‌آوری‌شده گنجانیده نشده است.

او اضافه کرد که گردآوری آمار قربانیان دشوار است.

از رور گذشته تا کنون آمارهای متفاوتی از تلفات حملات بر نهادهای آموزشی در غرب کابل منتشر شده است. منابع رسمی تاکنون آمار مستقلی ارایه نکرده‌اند.

به تازگی محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به نقل از منابع خود تلفات این انفجارها را ۱۲۶ کشته به‌شمول پسران و دختران دانش‌آموز و ۷۳ زخمی اعلام کرده است.

یکی از گواهان رویداد دیروز شماری تلفات انفجار نخست در ورودی مکتب «عبدالرحیم شهید» را ۲۰ تا ۲۵ نفر گفته بود.

فرماندهی پولیس طالبان در کابل اما دیروز آمار ابتدایی تلفات را شش کشته و ۱۱ زخمی اعلام کرده بود.

روزنامه اطلاعات روز علی‌رغم تلاش‌های زیاد، نتوانسته است تا به‌صورت مستقلانه آمار نهایی تلفات حملات دیروز را تأیید کند.

گفتنی است که منطقه‌ی هزاره‌نشین غرب شهر کابل صبح دیروز گواه سه انفجار پی‌هم بود. انفجار نخست در آموزشگاه «ممتاز» رخ داد. دو انفجار پی‌هم دیگر که گفته می‌شود ناشی از حملات انتحاری بوده، در مقابل مکتب «عبدالرحیم شهید» رخ داد.

مسئولیت این انفجارها را تا کنون هیچ گروهی بر عهده نگرفته است.

از روزنامه‌نگاری مستقل حمایت کنید

محدودیت‌های گسترده بر رسانه‌ها و فضای عمومی در افغانستان، دسترسی شهروندان به اطلاعات مستقل را محدود کرده است. در چنین شرایطی، «اطلاعات روز» متعهدانه و مستقل به کار خود ادامه می‌دهد تا حقیقت قربانی خاموشی و فراموشی نشود.

ما وابسته به هیچ قدرتی نیستیم و تنها برای مردم می‌نویسیم.

مأموریت ما افشای فساد، بازتاب صدای سرکوب‌شدگان، تقویت پاسخگویی صاحبان قدرت، و پشتیبانی از چشم‌اندازی است که در آن همه شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی‌های برابر برخوردار باشند و در صلح زندگی کنند.

خبرنگاران ما در شرایط دشوار و گاه خطرناک فعالیت می‌کنند تا گزارش‌های دقیق، منصفانه و مبتنی بر واقعیت منتشر شود و روایت‌های مردم به حاشیه رانده نشود. تداوم این کار، به حمایت مخاطبان و حامیان مستقل وابسته است.

هر کمک، فارغ از میزان آن، به ادامه روزنامه‌نگاری مستقل کمک می‌کند. اگر امکان کمک مالی ندارید، همرسانی این درخواست و تشویق دیگران به حمایت نیز سهمی مهم در تقویت این مسیر دارد.

در کنار حقیقت بایستید
از اطلاعات روز حمایت کنید

برای حمایت اینجا کلیک کنید
با دیگران به‌‌ اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه