۱۷۸ دانشجو از جمله ۱۱۸ دختر از دانشگاه دایکندی فارغ شدند

۱۷۸ دانشجو از جمله ۱۱۸ دختر از دانشگاه دایکندی فارغ شدند

۱۷۸ دانشجوی پسر و دختر تازه‌فارغ از دو دانشکده تعلیم و تربیه و زراعت دانشگاه دایکندی فراغت‌شان را در نیلی، مرکز این ولایت جشن گرفتند.

در محفل فراغت این دانشجویان که امروز (شنبه، ۱۲ قوس) در «بند رمکک» مرکز دایکندی برگزار شد، شمار زیادی از والدین دانشجویان و مسئولان دانشگاه دایکندی حضور داشتند.

ناصر حنظله، رییس دانشگاه دایکندی در این محفل گفت که دانشجویان تازه‌فارغ شامل ۱۱۸ دختر و ۶۰ پسر هستند.

با این حال، دانشجویان تازه‌فارغ با این‌که از این اتفاق در زندگی‌شان خوشحالند، اما نگران آینده‌ی کاری‌شان نیز هستند.

آنان از طالبان می‌خواهند که زمینه‌ی کار را برای‌شان فراهم و دانشکده‌ها را در چارچوب دانشگاه دایکندی افزایش بدهند.

نازدانه ابراهیمی، یکی از دانشجویان تازه‌فارغ می‌گوید که در جریان چهار سال تحصیل با چالش‌های فراوان مواجه بوده‌اند، اما با استقامت و تحمل زحمات توانستند از این چالش‌ها عبور کنند.

او شیوع کرونا، تغییر نظام و اعمال محدودیت‌ها، نداشتن خوابگاه، دوری راه و کمبود امکانات درسی را از چالش‌های عمده‌ی دوره‌ی تحصیلی‌شان عنوان کرد.

فراغت 178 دانشجوی دختر و پسر از دانشگاه دایکندی
فراغت ۱۷۸ دانشجوی دختر و پسر از دانشگاه دایکندی

فاطمه حسینی یکی دیگر از دانشجویان تازه‌فارغ از حکومت سرپرست طالبان می‌خواهد که زمینه‌ی آموزش را برای پسران و دختران به‌گونه‌ی برابر فراهم کنند و بگذارند دختران تحصیل کنند.

به‌گفته‌ی او، پیشرفت یک جامعه زمانی رقم می‌خورد که زنان در تمامی بخش‌ها نقش بارز و فعال داشته باشند.

تجهیز و تمویل دانشگاه دولتی، ساخت خوابگاه‌ها برای دانشجویان، استخدام کادرهای متخصص، بروزسازی سیستم درسی و عدم تبعیض میان پسران و دختران از دیگر خواست‌های دانشجویان تازه‌فارغ از حکومت طالبان بودند.

از سوی هم، امین‌الله عبید، والی طالبان برای دایکندی در پاسخ به خواست دانشجویان گفت که طالبان هیچ‌گاه مخالف تعلیم و تربیه نبوده، بلکه در صدد بهبود آن است. او افزود که اداره‌ی محلی طالبان در دایکندی تلاش خواهد کرد تا زمینه‌ی کار را برای نیروی جوان و متخصص جامعه دایکندی فراهم کند.

والی دایکندی درحالی از بهبود تعلیم و تربیه سخن می‌گوید که این گروه در ۱۵ ماه گذشته دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کرده‌اند. طالبان همچنین انتخاب رشته‌های تحصیلی را برای دختران محدود کرده‌اند.