یافتههای گزارش انستیتوت مطالعات صلح پاکستان نشان میدهد که تعداد حملات تروریستی در این کشور پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، ۷۳ درصد افزایش یافته است.
به گزارش روزنامه داننیوز، تعداد افراد کشتهشده در این حملات از آگست ۲۰۲۱ تا اپریل ۲۰۲۳ (۲۱ ماه) نیز در مقایسه با زمان مشابه در سالهای گذشته، ۱۳۸ درصد افزایش یافته است.
این گزارش بهتازگی تحت عنوان «چشمانداز افغانستان و گزینههای پالیسی پاکستان» منتشر شده است.
این گزارش همچنین میگوید که ایالت خیبر پختونخوا و بلوچستان شاهد تأثیر قابل توجهی از وضعیت افغانستان از نظر خشونت بودهاند؛ جاییکه تعداد حملات در این ۲۱ ماه به ترتیب ۹۲ درصد و ۸۱ درصد افزایش یافته است.
با این حال، تعداد حملات تروریستی در پنجاب، سند و اسلامآباد از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در مقایسه با ۲۱ ماه قبل از آگست ۲۰۲۱ کاهش نسبی داشته است.
این گزارش هشدار میدهد که روندهای نوظهور تروریسم، به چالش امنیتی پاکستان در خیبرپختونخوا و مناطق قبایلی، بلوچستان و سند میافزاید و همچنین منجر به افراطگرایی مذهبی و رادیکالیسم خواهد شد.
انستیتوت مطالعات صلح گفته است: «چنین محیطی از ناامنی، ستیزهجویی و خشونت، در مدت طولانیتری، میتواند تهدیدی جدی برای ثبات سیاسی و اقتصادی باشد.»
اخیرا مرکز مبارزه با تروریسم، مؤسسهی علمی در آکادمی نظامی امریکا در وست پوینت با نشر یک مقاله دربارهی فعالیت تحریک طالبان پاکستان گفته بود که این گروه راه طالبان در افغانستان را دنبال میکند.
در بخش اول مقاله به پیامدهای دستیافتن طالبان به قدرت در افغانستان برای طالبان پاکستانی پرداخته شده است.
نویسندگان مقاله آوردهاند: «با پیروزی طالبان در افغانستان، تحریک طالبان پاکستان به سلاحهای پیشرفتهتری دست یافته و جنگجویان [خود] را از افغانستان به پاکستان منتقل کرده است و اکنون تمرکز خود را به جنگ علیه دولت پاکستان برمیگرداند.»
مقامهای پاکستانی نیز میگویند که حملات در این کشور پس از دستیافتن طالبان به قدرت در افغانستان افزایش یافته است.
اما طالبان در افغانستان ادعای مقامهای پاکستان را رد میکنند.
دولت پاکستان، پس از دستیافتن طالبان به قدرت در افغانستان، با میانجیگری این گروه با طالبان پاکستانی مذاکراتی را انجام داد؛ اما ظاهرا این مذاکرات نتیجه نداده است.